View Single Post
Eski 26-12-2007, 14:59   #1142
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Mehmet bey ben sizin derlediğiniz cd'den bonsaichannel dosyasında Scheflerayı nasıl bonsai yaptığını izledim. Ve "hah bu tam bana göre" dedim. Bu arada aklıma takılan şu oldu özel bonsai takımları buralarda var mı? Veya onlar olmazsa bu işi gören başka aletler de var mı?
Buket hanim Mehmet bey yerine size bonsai aletleri hakkinda ben cevap vereyim. Bonsai aletleri olursa daha iyi olur ornegin ice donuk bir agzi olan bonsai dal budama makasi ile kesilen bir dal, yarasini daha cabuk kapatir. Ama bu aletler olmadan da bonsai yapilabiliyor ben kendi deneyimlerimden biliyorum. Bonsaiye basladigimda uzun yillar basit bir budama makasi ile calistim ve pek bir sorun yasamadim. Sadece makasinizin temiz ve keskin olmasina dikkat ediniz.

Bonsai aletlerini Kuzeyde bulamazsaniz belki guneyde bulabilirsiniz. Guneydeki bonsai calismalari ne durumda bilmiyorum. Bir arkadasdan bonsai saksilari satildigini duymustum belki aletlerini de satiyorlar diye dusunuyorum.

Size gore daha bircok agac bulup, yapacaginiz bonsai calismalarinda kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön