View Single Post
Eski 26-12-2007, 00:40   #6
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Sinop gezisinde Ümit Bey' in de dediği gibi en az bir gece yatı olmalı. Biz Sinop Öğretmenevi' nde kalmıştık. (Hatta odamız şansımıza dubleksti). Akgöl, Sarıgöl, Sarıkum Sahili, Akliman ve Hamsilos Koyu (fiyord da diyorlar) ve Erfelek baraj gölü ile Erfelek Şelaleleri görülmeden geçilmemeli.

Sinop Cezaevi eski gözetim memurları rehberliğinde gezilmeli. En ünlüsü olan Pala, emekli olmuş, cezaevinin karşısında çay ocağı işletiyor. Bahçesinde Sinop cezaevi onun ağzından mutlaka dinlenmeli. Geçenlerde Ferhan Şensoy'un 'Pardon' adlı filmini izliyordum, baktım ki Pala orda !

Akgöl'e yürüyerek inmiştik ama dönüşte sağolsun ormancıların kamyoneti olmasa o dik yokuşu çıkmak çok zor olurdu.

Sarıkum sahilinde gördüğüm kadar kum zambağını hiçbir yerde görmemiştim, ama maalesef kumsal çok kirliydi hemen yanındaki Sarıgöl küçük bir kuş cenneti sazlıklar ve manzara harika.

Erfelek Şelaleleri zaten başlıbaşına gezi konusu bence. Öğle yemeğinizi Erfelek ilçesinde yemenizi de öneririm. Tamamen ev yapımı yöresel yemekler son derece lezzetli ve insanlar sımsıcak. Çok güzel bir baraj manzarası eşliğinde yol aldıktan sonra, ilk şelaleyi görüp yeter demek hata olur. Gayret edip çıkabildiğiniz kadar yukarıya doğru tırmanın derim. Şelalelerin kenarından ya da ağaçlık patikadan, çünkü bazı yerlerde şelale geçit vermiyor ve iple tırmanılıyor. Bu arada zaten bir çoğunu görmüş oluyorsunuz.

Macahel'e kadar uzanan bir gezide Sinop atlanmamalı diyorum son olarak.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön