Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Teknik kalitede bir kimyasalın safiyetini biliyor muyuz? Burada devamlı uyarmak istediğim noktaya dönüyoruz. Bu teknik kalitede ucuz dediğimiz kimyasal tuzların ağır metal kontaminasyonu yüksek olabilir.
Sonuçta biz bu meyvelerden yemeyi de hedefliyoruz. Teknik kalitede bir kimyasal kullanır isek zaten şebeke suyundaki tuzların onranı önemsenmiyecek bir duruma gelir. bu tuzlarla hazırlanmaya çalışılan bu gübre matrixi zaten kayacaktır. Nitrat oranı demir oranı gibi değerler hiç de hesaplayıp içine koyduğumuz, hatta istediğimiz oranlarda olmıyacaktır.
Belki ben fazla hassas düşünüyorum. Ancak yine de teknik kalitede aldığım bir tuzu rekristalizasyonla saflaştırmadan kullanamazdım...
Teknik kalite başka bir şey gıda safiyetinde kimyasal çok başka bir şey. bunlar derece derece analiz safiyetine kadar varabilir.
Bir ek daha: örneğin osmocote marka teknik üretilen bir gübre (ki kontrollü salınımlı bir ürün) meyve ağaçlarında kullanımı önerilmemektedir. Aynen de bu yukarda sorgulamaya çalıştığım sebeplerden.
Saygılar
|
Teknik kalitede ki kimyasallarda insan sağlığına zarar verecek ağır metaller bulunmaz. Bunların saflıkları % 98-99 dur. Merck türü (Merck bunları üreten alman firmasının ismi) kimyasallar ise %99,99 saflıktadır ve labaratuvar deneylerinde kullanılırlar. İkisi arasında fiat açısından korkunç fark vardır. Bu, bazı kimyasallarda on katına kadar çıkabilirler. Hiç bir tarımsal işletme Merck türü kimyasalları kullanmaz, kullanmasına da gerek yoktur.