Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Tabii ki öyle yapmalıyız...
Ama sizinki biraz farklı...
Çok kişi "bu adamın yoğurdu iyi değil " diye bağırırken, siz "ben gidip yoğurtçuya sordum, beni çok güzel karşıladı, yoğurdunda sorun olmadığını düşünüyorum" diyorsunuz.
Ne yani, yoğurdum ekşi mi diyecekti? Daha dışarıdan, daha tarafsız fikirlere ihtiyaç yok mu sizce?
|
Sn. Malina,
Tarafsız olmaya çalışırken galiba anlaşılamıyorum. Herkes yazdığımın altında başka birşeyler arıyor. Ama beni suçlayanlar ise hala bilgisayarının başında konuşuyor. Gidip görmek ve araştırmak istemiyoruz. Peşinen hüküm verilmiş sanki.
Ben kimsenin yoğurdunda sorun yok demiyorum. Sadece yoğurdu tatmadan karar vermememiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca sadece tatmakla da yetinmemeliyiz gidip imalathanesine de bir bakalım diyorum.
Malesef bazı arkadaşlara anlatamıyorum. Özellikle de, Sayın Hassoman'a.
Birçok kişi yoğurdu görmeden, tatmadan " Biz eminiz bu adamın yoğurdu kötüdür " diye bağırıyor,
Ben ise gidip tadalım, eğer yoğurdu ekşi ise zaten almamalıyız. Ama mahallede bir sürü yoğurtçu zaten yıllardan beri yoğurt satabiliyorsa, ayrıca daha önce başka yoğurtçuların, yoğurtçu diye bağırmaları bizi rahatsız etmemiş ise, bu yoğurtçudan neden rahatsız olacağız ? Bu yoğurtçunun nesi var ?.
Acaba yeni yoğurtçuyu diğer yoğurtçular istemiyor olamaz mı?. Bazı arkadaşlar her yoğurtçuya karşıysa tamam onu anlarım. Ama bir tek yoğurtçuyu hedef alacaksak, yoğurtçunun hem kendini hem de imalathanesini görmekte fayda olabilir. Yoksa her yoğurtçudan korkar dururuz.
Bence önemli olan yoğurtçuya karşı olmak değil, temiz ve sağlıklı yoğurt yaptırabilmek için sürekli denetleyebilmektir. Yoksa temiz ve sağlıklı yoğurt yiyemeyiz.
Ama biz zaten her yoğurda ve yoğurtçuya karşıyız diyecekseniz. O da tamam. Ama o zaman da hiç yoğurt yemememiz lazım.
Selamlar.