Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahçevan
*** aysemelike soğanların dikim anından itibaren toprak alında kaldıkları süre içersinde olgunlaşmalarını gerektirecek zaman dilimindeki soğukluk istekleridir.bu süre içersinde sıcak ortamın verdiği hızlı gelişim çeçeklenmelerini erkene alır ve tepe tacını oluşturan çiçek bölümünü daha az sürede görmemize neden olur. bir içeri bir dışarı almakla süreyi uzatamazsınız.Sklemenlerde orman altı diğer ifade ile yarı gölge bitkisidir.sıcak ortamda çiçeklenme kısa daha gösterişli olur.yarı gölge ve agaç altı yerlerde o güzelliği daha uzun süredede görme imkanına sahıp olursunuz.sevgi ve saygılarımla
|
Sanırım bir yanlış anlamaya neden oldum, bahsettiğim çiçek ömrü uzunluğu iç ortama aldığımız, orada baktığımız ve zaten ömrü kısalmış olan çiçekleri nasıl daha uzun süre yaşatabileceğimizdi, Bunlar benim deneyip yaşadıklarımdan söyleyebildiklerim. Gündüz salonu süsleyen bir sklemeni gece soğuğa aldığınızda emin olun sürekli salonda durana göre çiçek ömrü daha uzun oluyor...**** vazodaki laleleri akşam serin yere alınca iki-üç gün daha fazla tadını çıkarabiliyoruz...
yoksa dediklerinizin doğruluğuna aynen katılıyorum... Bahçedeki sıklamenlerim devamlı çiçekteler!
Selamlarımla