Topraksız tarımda besin eriyiği olarak kullanılan bütün kimyasal malzemerin tamamı gübre olarak isimlendirilir, hepsi gübre fabrikalarımızda üretilen,gerek çifçimizin kullandığı,gerek ihraç edilen ürünlerdir.Şİmdi kalkıpta bir gübre fabrikasına, biz sizin x gübrenizi kullanmak istiyoruz içinde sağlığa zararlı ağır metaller varmı acaba diye bir soru yöneltsek ne derler acaba merak ediyorum.Ayrıca ben olayı hafife almıyorum,olay hafifletilmeye çalışılıyor gibi,topraksız tarım ne benim buluşum,nede içinde benim buluşum olan bir malzeme var.
Ama topraksız tarımın avantajları içinde topraktan ve hayvan gübrelerinden geçen hastalık ve zararlılardan bahsediliyor. Ayrıca bu konu çok yeni bir konu değil ki,bütün dünya yapıyor.
Arkadaşlar ,hiç bir malzeme yoktur ki % 100 saf olsun.Önemli olan kabul edilen standartlara uygunlugudur.Bahçenizde gübre olarak kullandığımız bütün kimyasal malzemeler topraksız tarım içinde geçerlidir,içiniz rahat olsun.
Sayın praecox,
osmocote marka bir gübreden bahsediyorsunuz,rica etsem bu konu hakkında daha detaylı bilgi verirmisiniz.Teşekkürler.
|