View Single Post
Eski 23-12-2007, 17:40   #587
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahçevan Mesajı Göster
lale soganları kasım ve aralıkta dikilir nisan ve mayısta çiçeklenme olur bu söylediklerim Türkiye için geçerlidir.bunun dışında turfanda diye bir şey söz konusu değil.Erken çiçeklenme ile çiçeklerin uzun ömürlü olması diye birsöz söylenmesini sadece insanı gülümsetir.Laleler çiçeklenmelerini takip eden hava sıcaklıgını göz önüne alırsak kışın nekadar soğuklanma isteği çok olmuşsa çiçeklenme okadar uzun sürer.Bu mesajı okuyan okumayanlara lütfen iletsin.Teşekkürler.
Sayın bahçevan,

Eminim meraklıları iletilmeye gerek duymadan mesajınızı okuyacaklardır.
Sanırım turfandadan kastedilen soğuklanmış soğanların erken sıcağa alınarak çiçeklenmeye teşvik edilenlenleri ile igilidir.
Ben şahsen nisan ve mayısdan önce saksılarımda salonda laleler açtırıyorum. Aynı şeyi sümbüller ile de yapıyorum. Tabii laleler bahçedekiler gibi büyük gösterişli çiçeklenmeseler de çok hoş bir görüntü verebiliyorlar yine de... Genelde kısa boylu ve erken çiçeklenen türleri tercih ediyorum...
Çiçek ömrü hakkında bilimsel birşey söyleyemeyeceğim ama en azından bahçemdeki lalelerden edindiğim tecrübe ile çiçek ömrünün hava sıcaklığına ve rüzgara bağlı olduğunu söyleyebilirim...
Selamlarımla...

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön