Bu gün, 24 Kasım, da mini seraya diktiğim ve boyları 4-5-cm olan fideleri (kabaklar 17 cm )
besin eriyiğiyle beslemeye başladım. Bakalım ne olacak. Geçen gün bir mesajda ışık durumundan bahsetmiştik. General Electric firmasının enrich spot R80 lambasını aldım 100 watt. Bu lambalar bitki büyütme lambası olarak geçiyor. Fasülyenin boyu şu anda tam 54 cm. Salatalık ilk diktiğim güne göre en az iki misli oldu. Bu lamba nereye kadar büyütür bilmiyorum. Bizim asıl gayemiz kış ortasında fide yetiştirmek değil, yaza balkonumuza dikeceğimiz fideleri kendimizin yetiştirebilmesi ve besin eriyikleri konusunda ihtisas yapmak.
Sevgili arkadaşlar, işin buraya kadar olan kısmında sizlere yaptığım deneyleri, edindiğim bilgileri aktarmaya çalıştım. Deney setlerimizdeki ilerlemeleri tabiiki aktarmaya devam edeceğim ancak, ikinci paragrafa geçmeden yani besin eriyiklerinin hazırlanması, kimyasal malzeme temini,besin eriyiklerinin kullanılması pH ayarı EC ayarı gibi ilk başlarda bahsettiğimiz konuların detaylarına girmeden bu konuyu pekiştirmek adına Sayın Editörümüz Selahattin YILMAZ beyden rica etsek şu yasağı kısa ve geçici bir süre kaldırarak arkadaşlarımızın soru sormalarına müsaede ederek, onlarında bilgi, düşünce ve önerilerine yer versek nasıl olur acaba.
|