View Single Post
Eski 22-12-2007, 01:21   #50
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005

Konuyu uzun zamandır takip ediyorum aldığınız fidanlara bakıyorum yapmakda olduğunuz çalışmaları gözlemliyorum.
Hızlı azimli ve inanılmaz bir istekle bonsai çalışmalarına ağırlık vermişsiniz.

Benim burada yazmak istediğim bonsai 3 boyutlu bir sanat eseri lakin tek bir bakış acı sı ile görselik daha cazip bir estetiğe ulaşıyor.

Dallar gövde hareketi ve köklerin uyumu ve en sonunda ise saksı uyumu ile görsel güzelik ön plana çıkıyor.
Bir fidanı satın alıp bonsai yaparken içinde bulunduğu saksı düzleminin dışında bir bakış acısı her zaman düşünülerek ağaçı 360 derece kökler paralel düzlemde bakmak gibi 360 derece kökler 45 **** daha farklı acılardada bakılmalı ki ağaçın estetik görselliği belkide daha cazip ve daha etkili bir şekilde görüle bilsin.
Bazı fidanlar şekillendirmede kolay görülen ilk saksıdaki hali ile dikkat çeker ama uygulamalar sırasında sanatçıyı zorlar.
BU yüzden şekillendirme işlemine ağaçı her açıdan bakıp inceledikden sonra budama işlemleri ve telleme işlemlerine başlamak geri dönülmesi zor olan noktayı aşmadan farklı bir görselik elde etmenizi sağlar.
Fidanızıza vereçeğiniz formu daha önceden belirlemez iseniz çalışmanızda üst üste kalan dalların çakıştığında çıkaçak görsel probleminde üstesinden gelinmesi konusnda zorlanaçaksınız.

Benim ekde eklediğim bakış açısında kırmızı oklu olan dalar ki daha önceden budanmasaydı daha etkili bir taç kısmı oluşmasını sağlayaçakdı.
1. **** 2. dallar dan biri ağaçın yüksekli oranının 1/3 olması gereken ilk dal olarak seçilmeli

ve diğer dal jin yapılarak estetik görselik sağlanmalıydı.Bu ağaça daha dengeli bir yapı kazandıraçakdı.
Bunlar benim nacizane gördüklerim ve düşündüklerim.
Saygılar.

Düzenleyen bonsaisan : 24-12-2007 saat 20:37 Neden: Yazıdan gecen 1/4 1/3 oranı Olarak düzeltilmişdir.
bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön