Hepinize selamlar.
Aralik ayinin ucuncu sali toplantisini da yapip, bu yilki toplantilari bitirdik.
Toplantida, bir arkadasin Singapur,a yaptigi bir gezi sirasinda, Singapur sehrinin 30 kilometre uzagindaki bir adacikta kurulmus bir Cin bahcesinden cekilmis bonsai fotograflarini bizlerle paylasti.
Fotograflardaki bonsailer, 100 ve 500 yas arasinda hepsinin de heybetli, buyuleyici gorunusleri vardi. Singapura gitme imkaniniz olursa mutlaka, o bonsaileri da gorunuz.
Cin bahcesinin kuruludugu adanin, hemen yani basindaki baska bir adada da
Japonlarin bonsailerini sergiledikleri bir bahceleri var. Tamir calismalari yapildigindan kapali olan bu bahceye arkadasimiz girememis. Ama orasinin da en az Cin bahcesi kadar guzel oldugunu diger arkadaslarindan dinlemis.
Sehirden bu adalara, cok az bir ucret karsiliginda taksi ile gidilebiliyor. Adalar ana karaya kopruler ile baglidir.
Fotograflari izledikten sonra herkesin getirdigi tabaklardaki yiyecekler masaya dizildi, caylar icildi, sohbetler yine bonsai uzerine ve su sorunu uzerineydi.
Tatlilar pastalar enfesti, bir parca pastayi da Memet icin yedim.
Zeytinden guzel bonsailer yapabileceginiz her firsatta soyluyorum, iste sali aksami bir arkadasin getirdigi 20 yasinda bir zeytin agaci.
Sizin yapacaginiz zeytin bonsailer en az bunun kadar guzel olsun.
Ocak ayinin 3. sali aksamina kadar hosca kaliniz. Hepinizin bayrami ve gelecek olan yeni yili da kutlu olsun.
son sali.jpg
Pastalar yenirken.
zeytim 20.jpg
20 yasindaki zeytin agaci.