View Single Post
Eski 18-12-2007, 14:11   #371
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 11 - 17 Şubat 2008

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM VE BİLİM MERKEZİ

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 11 - 17 Şubat 2008

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi , Ankara

Bu çalıştay Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü-UNITAR tarafından onaylanmış olan Ekoköy Tasarım Eğitimi (ETE) müfredatını esas almaktadır.

ODTÜ, Güneşköy Kooperatifi, Küresel Ekoköyler Ağı-Avrupa ve Gaia Eğitim’in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Sürdürülebilir Yaşam Eğitimi Nedir?

İklim değişikliği, fosil yakıtların ve yenilenebilir olmayan kaynakların çok hızlı bir şekilde tüketilmesi yaşamı sürdürülebilir olmaktan uzaklaştırmaktadır. Günümüzde yeni bir sistemin yaratılmasında ve tasarımında yer alacak, katılımcı ve aktif bireyleri, gerekli bilgi ve deneyimlerle donatacak yeni bir eğitime gereksinim vardır.

Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı katılımcılarının, dünyayı yeniden şekillendirecek bilgilerle donanmasını sağlayarak, bölgesel ve uluslararası işbirliğine açık bireyler yetiştirilmesini hedefler.

Bu çalıştay, dünya çapındaki 23 ekoköyde sürdürülebilirlik konusunda uzman ve öncü eğitmenler tarafından tasarlanmış ‘Ekoköy Tasarım Eğitimi (Ecovillage Design Education-EDE)’ programını esas alır. Ekoköy Tasarım Eğitimi sürdürülebilir kalkınmanın temelleri konusunda geniş kapsamlı ve bütüncül yaşamın tüm elementlerini içeren bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitim programı, sürdürülebilirliğin ekolojik, sosyal, ekonomik ve bütüncül dünya görüşü gibi farklı boyutlarını kapsamaktadır.

Bir haftalık çalıştayın programı Ekoköy Tasarım Eğitiminin sosyal ve ekolojik boyutlarını kapsayacaktır.

Programın İçeriği:

11 Şubat Pazartesi -Sürdürülebilirlik kavramı, sosyal sürdürülebilirlik -çeşitliği kucaklama, grup dinamiği ve grup oyunları

12 Şubat Salı -Sosyal sürdürülebilirlik -iletişim becerileri, katılımcı karar verme

13 Şubat Çarşamba -Barışçıl yollarla çatışma çözümü ve yeni zamanlar için liderlik

14 Şubat Perşembe -Ekolojik sürdürülebilirlik için bütüncül yaklaşım,–permakültür ilkeleri

8 Şubat Cuma -Permakültür ilkelerine göre tasarım ve arazi gezisi,

9 Şubat Cumartesi -Yerel gıda üretimi, ekolojik ve sürdürülebilir mimari

10 Şubat Pazar -Barış kültürü ve tamamlama.

Konuşmacılar:

May East Yönetici, Gaia Eğitim, Findhorn Ekoköyü Sürdürülebilir Eğitim Programları Koordinatörü
Massimo Candela Kurucu, İtalyan Permakültür Akademisi. Ekolojik Sistemler Tasarımcısı ve Eğitmeni, Torri Superiore Ekoköyü.
İnci Gökmen ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, GEN-Avrupa Y. Kurulu Üyesi, Güneşköy Koop.
Ali Gökmen ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, Güneşköy Koop.
Deniz Dinçel Biyolog, Eğitmen Güneşköy Koop.

Kimler Katılabilir?

Öğrenciler, eğitmenler, sürdürülebilir yaşam konusunda çalışanlar, yerel yöneticler, sivil toplum kuruluşu çalışanları, mimarlar, şehir ve bölge planlamacıları, tasarımcılar, vb.

Eğitim Dili: İngilizcedir.

Konaklama, günlük:
ODTÜ Misafirhanesi, iki kişilik odalarda konaklama -20 YTL/kişi. Öğle ve akşam yemekleri, katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Çalıştay ücretsizdir.

Katılım 40 kişiyle sınırlıdır.
Çalıştayın tamamına katılım zorunludur.

Son başvuru tarihi : 18 Ocak 2008.

Başvurular: Başvuru formu için www.tbm.metu.edu.tr adresini ziyaret ediniz. Başvuru formunuzu en geç 18 Ocak 2008 tarihine kadar aşağıdaki adreslere ulaştırabilirsiniz.

E- posta ile surdurulebilir@gmail.com igokmen@metu.edu.tr

malina Çevrimdışı   Başa Dön