View Single Post
Eski 15-12-2007, 14:16   #4
eskimo
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Alıntı:
İpek Yolu yargıyı deldi geçti
TMMOB ve Çevreci örgütlerin tepkisini çeken, EGS Holding’in, Sakarya’nın Karasu beldesinde hayata geçireceği İpekyolu Serbest Bölgesi projesi, yargı kararına rağmen, küçük değişikliklerle sessiz sedasız bir törenle imzalandı
TMSF bu projeye bel bağladı 06 / 10 / 2007 12:56
EGS bölgeye kimya sanayini çekmeyi planlarken TMMOB, “Bu konuda yargı yoluyla mücadelesine devam edecektir” diyor. Serbest Bölge olarak ilan edilen alanda, dünyada eşine pek rastlanılmayan dişbudak ağaçları yer alıyor. Ayrıca projenin EGS Holdinge el koyan TMSF’yi kurtaracak adım olduğu kaydediliyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelen Genel Müdür Mehmet Demirel, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İpek Yolu Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım sessiz sedasız bir törenle İpek Yolu Serbest Bölgesi anlaşması imzaladı. Daha önce TMMOB tarafından yargı kararı ile yapımı durdurulan İpek Yolu Serbest Bölgesi projede küçük değişiklikler yapılarak daha küçük bir arazi üzerinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden başlatıldı. Kimya sanayi tesislerinin kurulacağı belirtilen İpek Yolu Serbest Bölgesi’nin yanında yapımı sürdürülen limanın da tamamlanmasıyla, sayfiye kasabası olan Karasu ve yakınında bulunan Akçakoca gibi tatil yerlerinde yoğun deniz kirliliği yaşanacağı belirtiliyor. Öte yandan valilik liman inşaatının Sakarya ile duble yol bağlantısı için çalışmalarını sürdürüyor.
http://www.haber1.com/haber/20071006...eldi-gecti.php
Bu habere göre projeye geçmiş olsun mu demeli?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön