Şimdi fotoğraflara bakıp ta rokalarda ıspanaklarda delikler var diye düşünenler olacaktır.
Eskiden sebze yetiştirme işine meraklanmadan önce, pazardan alacağım yeşilliklerin delikli olmayanlarını seçerdim. İçlerinde biraz hırpalanmış, delik olan yaprakları hiç acımadan çöpe atardım. 2-3 sene önce ilk bu işe merak salıp kendi sebze yetiştirme macerama başladığımda böceklerden, tırtıllardan çok korkardım. Zamanla ben onlara onlar da bana alıştılar

Ve bu kadar sene sonra anladım ki onlar ağzını tadını ve sağlıklarını bizden çok daha fazla düşünüyorlar

Artık ben de onların yediği rokaları, ıspanakları, lahanaları hiç çekinmeden yiyebiliyorum. İlaçlamaya ise eğer çok zarar vermiyorlarsa gerek görmüyorum.
Sadece bahçeden yeşillikleri toplayınca önce bol suda çalkalayıp, sonra ya sirkeli ya da tuzlu suda 5-10 dk. bekletip tekrar duruluyorum. Eğer böcek vs. varsa suyun dibine çöküyor. Böylece gönül rahatlığıyla salatalarımızı tüketebiliyoruz. Herkesin, hayatlarının bir döneminde kendi sebzesini yetiştirip bunun zevkine varmasını dilerim...