Uzun zamandır havanın çok yağışlı ve soğuk olması sebebiyle sebze bahçemi ihmal etmiştim. Bugün topraksız tarım başlığına uğrayınca, iki karışlık sebze bahçemin ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha hatırlayıp şükrederek, bahçeme bir uğradım. Yabani otlar her tarafı kaplamış olsa da sebzelerim bugünkü akşam yemeği için gereken malzemeyi verdiler.
Topladıktan sonra fotoğraflarını çektim. Daha sonra yemekler pişince tektar çekecektim ki ben arkamı dönüp fotooğraf makinasını alacakken ev ahalisi çok acıkmış olarak masayı talan etmişlerdi bile

Size de ancak tarifini verebilirim

Karalahanalar etli dolma oldular, ıspanakları bir baş kurusoğanla kavurup üzerine sarımsaklı yoğurt döküp hazırladım, rokalar Eminönü Vakf-ı Kebir'den aldığım erken hasat zeytinyağıyla salata oldular. Topu topu 3-5 kök kalan dereotlarım devleşmişler adeta. Bir kökten çıkan dış dalları topladım, fotoğraftakiler onlar.
Fakat hava gerçekten çok soğuktu, tere de toplayacaktım aslında ama parmaklarım uyuşunca vazgeçtim, sıcak evime kaçtım