View Single Post
Eski 14-12-2007, 13:29   #8
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba

Sn. Malina

Ben Öğretmen ve yönetici olarak Devlet Memurluğu yaptım, Özel sektörde çalıştım. Kendi işimi kurdum, Yönettim.

Başarabilirlerse yapsınlar bakalım diye düşünmeme sebep olan fikir şu idi ;

Bazı işleri başarabilmek için sadece istemek yetmez. Başarabilmek için, Önce İyi yapılandırılmış bir ekip veya teşkilat sonra gereken araç gereç ve en önemlisi önerilen düşünceye inanmış insan gücüdür. Bu şartlar oluşmuşsa her işi başarırsınız.

Halbuki, Bu günkü yapılanma içinde hantal, statükocu, nemelazımcı, iş yapma becerisi bulunmayan yöneticiler çoğunluktadır.

Doğal olarak yola çıkılan hedefe varmaktan uzak bir gidiş sözkonusudur. İçinde bulunduğumuz ve memnun olmadığımız durumumuzun asıl sebebi, İlerlemek için, yola çıkılan hedeflerden her defasında sapılmış olmasıdır.

Ben bunu sadece orman idaresi ile ilişkilendirmiyorum. Genel yapı böyle.

Malesef yöneticilerimizin çoğu, çağın gereklerinden uzak, hızlı ve doğru düşünemeyen, yeni fikirlere kapalı, insanlardan oluşuyor.

Ayrıca modern Dünyaya ayak uydurabilmek için sadece donanım yetmez.
Mesela, Verilen hizmetin kalitesini yükseltmek için alınan bilgisayarlar ile oyun oynanırsa hiç bir şey başarılmış olmaz.

Böyle olunca da reformist hiç bir düşünce, Toplum için ne kadar faydalı gözükürse gözüksün. Uygulanma imkanı bulamıyor.

Millet menfaati ilkesi ile yola çıkılan birçok fikir ve proje, Ya bencillik, ya da başka nedenlerden dolayı, Bırakınız hedefe ulaşmak şöyle dursun, Geri tepiyor. Mesela, En büyük yanılgı Köy Enstitüleri nin kapatılmış olmasıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği İnsanları yetiştirebilmiş olsaydık, Her iş tıkır tıkır yürüyecekti.

Saygılar.

Düzenleyen Oğuz Karsan : 14-12-2007 saat 14:03
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön