View Single Post
Eski 14-12-2007, 12:10   #1
ahmet kütükçü
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Ayılarımız katledildi sessiz kaldık

Boz ayılara karşı alınan kararı hepimiz hayretler içinde görüyoruz. Bu akıl almaz bir şey,13 tane boz ayı öldürülecekmiş. Ülkemizin bu en büyük ve en değerli memeli hayvanına yapılana bakın. Aramızda Akp sempatizanları olabilir, mesele şu parti bu parti değil. Ama bir gerçek varki bu hükümetin aldığı kararlar doğanın lehine değil, olmasını beklemekte hayal olur. Artık bu adamlara karşı tepkimizi devamlılık ve yüksek sesle göstermeliyiz.

Oturduğu koltuktan ayıları vurun emri vermek kimsenin haddine değildir. Ormanlar, akarsular derken sıra boz ayılara mı geldi.

Devlet ayrı, hükümet ayrı oluşumlardır. Ben orman işletme müdürlükleri, çevre ve orman müdürlükleri ve milli parklarda doğa için özveriyle çalışan son derece duyarlı birçok insan tanıyorum. Ancak baştaki siyasi iradenin amacı çok farklı. Bu ayılara vur emrinin arkasında ne var? Öldürülecek olanlar "fırsatçı ayılar"mış. Ayılar doğaları gereği meraklı ve aroma düşkünü hayvanlardır. Ormana bırakılan arı kovanlarını parçalamaması düşünülemez. Bu fırsatçılık değil doğal davranıştır.

Peki sormak lazım Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve daha birçok doğa korumacı STK'lar ülkemizin ayıları satılırken öldürülürken neredesiniz.

Özellikle de Doğa Derneğine sormak gerekiyor. Hem ayıları korumak için proje yürütüyorsunuz, halktan bu amaçla para topluyorsunuz. Bu ülkede her yıl zaten onlarca ayı kaçak olarak vuruluyor, kapana düşürülüyor ve bunlar faili meçhul kalıyor. Bırakın bu kayıplara engel olabilmeyi, bu projeyi beraber yürüttüğünüzü söylediğiniz Orman Bakanlığı'nın 13 tane ayıyı avcılara satmasına engel olacak bir duruş sergileyemiyorsunuz. Adamlar masa başından kalmamış birkaç akademisyenden bilimsel onay aldık deyip bu kadar ayıyı öldürtüyor. Çıkıp da bu akademisyenler neye dayanarak bu karara onay veriyor sormuyorsunuz. Nerede sizin kamu oyu oluşturma gücünüz? 13 ayıdan birçoğu vuruldu, yabancı avcılar aldıkları kotaları zaman kaybetmeden değerlendirdi. Bir kaç Türk avcı da musait olduklarında vuracaklar ayılarını !.

Ayılar sadece şu an gündemde olan bir konu daha birçok türümüz için malesef aynı durum geçerli.

ahmet kütükçü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön