Acacia retinoides (İzmir mimozası)
Sevgili arkadaşlar,
Yeni üyeyim ve mesajımın doğru başlık altında olmasını diliyorum.
Uzun süredir mimozaları inceliyorum. "Acaccia dealbata" ile ilgili olarak pek çok kaynakta bilgi bulabildim fakat benim gönlümde, yaz boyunca açıyor olması nedeniyle ACACIA RETINOIDES SCHLECHT (İzmir Mimozası) yatıyor. Hakkında (Kıbrıs Akasyası ve Ada mimozası ile arasındaki yaprak ve çiçekfarkları ile toprak isteği dışında) öğrenebildiklerim oldukça sınırlı...
Kendimi tanıtırken belirttiğim gibi bir yarı cahil ve acemi bahçevan olarak şu sıralar bahçem için tasarım aşamasındayım ve bu ağacı yetiştirebilmek istiyorum. Acaba mümkün mü?
Bahçem Silivri'de; ağacım denizden 10 metre yüksekte ve kıyıya 200 metre uzaklıkta olacak ve ne yazık ki karadan esen sert rüzgarlarla arasında yalnızca evim var ve o da ağacıma 20 metre uzak olacak.
Bu şartlarda mimozamı yetiştirebilir miyim? Gerekirse kışın sarıp sarmalamaya razıyım. Toprak isteklerini nasıl olsa karşılayabileceğimi düşünerek, rüzgar ve sıcaklık konusunda yüreklendirilmeyi umuyorum.
Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlardan ve yetkinliğini okuduklarımdan gördüğüm sayın Mine Hanım'dan mümkünse bilgi rica ediyorum.
Saygılar.
|