Vildan Hanım,
şöyle yapalım diyorum; İstanbul dan yola çıkan birisi için nereleri görerek hedef varmalı ? Nereleri konaklama için uygundur? Ben geziye çıkarken masa başı çalışmasını mutlaka yaparım. Önce son hedef vardır, bu hedefe ulaşırken aralarda nerelere uğramalı ona bakarım. Konaklama yerimi seçer, civarı gezer ve devam ederim. Bölge bölge yapalım. Karadeniz iyi bir başlangıç olur. Bilgisi olan araları doldursun. Burada özellikle o yerlerde yaşayan insanların katılımı çok önemli. Örneğin Düzce den çok güzel fotolar gönderen bir arkadaşım var (adını anımsayamadım, kusura bakmasın!!) O bize mevsim, lokal yerler konusunda yardım etsin. Bir gezinin olmassa olmazı yiyecek kültürüdür. ben buradan Van a kadar gitmişsem orada pakette gelen kahvaltılıkları yemeği reddetmeliyim. Çarşı içinde Van a özel kahvaltı yapmalıyım. Trabzona kadar gitmişsem biraz daha giidip Hamsiköy de Fasulye ve sütlaç yemeliyim (ağzım sulandı!!!) Sonra Doğu Anadolu Başlığımız olsun. Bunları Sanal Gezgin başlığı altında toplayalım. Yazar kim olsun? Hepimiz.. Sanal Gezgin kimdir? Tabii ki bilgisayar klavyesi arkasında ve monitör arkasında bulunan herkezdir. Alt başlık nasıl olur , yani sanal Gezgin ana başlık , İstanbuldan-Macahel Ormanlaına veya İstanbul'dan Mardin'e alt başlıklar olur. Belki sevgili yöneticiler yol gösterirler. Zamanla düzenlenir.
|