Merhaba
İstanbul Safranbolu
Aşağı yukarı 400 Km. Burada Asmazlar havuzlu konakda kalabilirsiniz. Ancak yemeği Mutlaka 5 km uzağında Kastamonu tarafında Çevrikler Kö
prüde Kadıefendi tesislerinde yiyiniz vede özellikle kahvaltıyı orada yapınız benimde selamımı mutlaka iletiniz faydasını görürsünüz.
Safranboludan Amasraya 2 saatte varırsınız. Burada Uygulama otelde veya Öğretmen evinde kalabilirsiniz. Temiz güzel ve ucuz hatta balığınız öğretmenevinde yiyiniz Müdiresine Selamı unutmayınız. Amasra'dan Sinop'a sahilden gidiniz. 350 km ancak 7 saatinizi alır manzara süper aeceleniz yoksa burayı kullanınız hatta yolda ineboluda vs kalırsınız veya Ayancıkda Öğretmenevi güzel.
Ayancık'tan sonra Sarıkum gölü ve Hamsilos koyunu geziniz. Sinopda bir akşam konaklayınız ama Mutlaka ve Mutlaka Öğretmen evinde kalınız Müdüre Serep hanıma selamı sakın unutmayınız. 23 km Mesafedeki Erfeleğe geçiniz Erfeleğin içerisinde güzel bir lokanta var yöresel ve yemekler dahil nefis, tesis de çok güzel hatta orada kalabilirsiniz vs. Ancak İşletmecisi Sebahattin Beye Mutlaka bizi söyleyin ve selamımızla gidin o size Erfelek Tatlıca takım şelalelerini gezidirir. tamamı 30 adet ancak kayda değer şelale 10 civarında. Sonra Gerze üzerinde ancak Gerzede bir durum yok Samsun giresun Üzerinden Trabzona geçin. Yeni Otoban Sizi rahatlatacak. Asıl gezeceğiniz yer Trabzondan Zigana tarafları sonrasında bir önceki mesajda yazdığım yerler. Ancak bunun tümünü yapan tur bulamazsınız. Bulsanızda otobüsde perişanlık sahil boyu otobüs yolculuğu yapmış olursunuz.
Bu turları kaç kişi ile yaptığım sormuşsunuz benim için fark etmiyor ben 2 kişi içinde bu turu yaptım 6 kişi içinde çünkü bizimkisi gezmek tanımak. Para kazanmak için kendimizi kasmıyoruz. Yani kişi hiç fark etmez 3-4 kişi hatta 5 kişiye kadar kendi aracımla jeeple geziyoruz fazlasında konforlu minübüs vs kiralıyorum. Ama ben genelde detaylı gezdiriyorum. Görülmemişi görmek amaç.
düşündüğünüz gibi cocukların sorun olacağını zannetmiyorum Çünkü bizim gezilerimiz planlı programlı olmakla beraber çok katı insanı kasan cinsten değil.
Bu gezi size 3500-4000 Km yol yaptırır. İstanbul Artvin arası direkt 1400 km civarı sizin diğer sağa sola gezilerinizide düşünürsek benzinli bir araçla yakıtınız en az 1500 YTL civarı olur. Bazen kısa alanda yokuş ve bozuk yoldan bir köye yaylaya çıkıp indiğinizde yaktığınız yakıtı km olarak hesaplayamazsınız. Buda yemeği oteli vs koyduğunuzda hiçde azımsanmayacak bir maliyet getirecektir. size.
Doğu karadenizle ilgili detaya girmiyorum çok detay vara aklınıza gelenleri sorun ben cevaplayayım
Sevgiler,
Fahri Yardımcı