Arkadaşlar Memet beyin verdiği telefonu aradım. Karşıma çıkan Mehmet Koparal bana ıskarpelaları yapanın kardeşi Hüseyin olduğunu söyledi ve başka bir numara verdi. 0.344.223 72 21
Aradım yerinde yoktu. Konuştuğum kişiden fiyat listesi istedim, telefon ve faksımı aldı, bana ulaşacağını söyledi. Elime bilgi ulaşınca sizelere de veririm.
Bu arada bu kişiler gerçketen ilginç geldi bana. Bakın size haklarında bir gazete haberi.
Harry Potter’ın çarıkları K.Maraş’ta yapılmış
Bütün dünyada özellikle çocukların heyecanla seyrettiği Harry Potter isimli filmde kullanılan çarıkları Kahramanmaraşlı bir ustanın yaptığı ortaya çıktı.
25 yıldır Osmanlı çarıkları yapan Hüseyin Kopar, gösterime girdiği her ülkede hasılat rekorları kıran Harry Potter için 2 bin 500 çarık üretmiş. Dört kuşaktır çarık yapan Kopar, birçok Türk dizisi ve yabancı film için de ayakkabı yaptığını söyledi. Türkiye’de sadece Kahramanmaraş’ın tarihî Bakırcılar Çarşısı’nda üretilen edik, kelik, nakışlı Osmanlı postalı, Karadağ çarığını kendisinin yaptığını anlatan Hüseyin Kopar, Harry Potter için çarık teklifi geldiğinde seve seve kabul ettiğini söyledi. Kopar, “Fethiye’de bulunan Çetin Bilgin isimli müşterim Harry Potter için ayakkabı yapmamı istedi. Ben de kabul ettim. Filmin 3 ayrı bölümü için ‘kelik’ dediğimiz ayakkabılardan 2 bin 500 tane gönderdim.” dedi. Kopar, ayakkabıların her birini makine kullanmadan elde yaptığını kaydederek Karaoğlan ve Kurşun Yarası isimli diziler için de çarık yaptığını bildirdi. Cengiz Şanlı, Kahramanmaraş
13.12.2003
Sonradan öğrendim ki Truva ve Harry Potter filimlerinin ayakkabılarını da onlar yapıyormuş.
Bir de internet sitesleri var ama ben ulaşamadım. Belki hatalı almışımdır.
www.osmanlıcarıkları.com