Bilgi- Karadeniz
Merhaba size severek yardımcı olurum.
Ancak öncelikle bir sorum var bu organizasyonu herhangi bir turlamı yapacaksınız veya kendi aracınızla mı
Daha da onemlisi benim yapacağım bir organizasyona dahil olurmusunuz?
Kradeniz'i 3'e bölelim Batı - Doğu - ve Orta
Batı bölümleri İğneadan zonguldak arası her daim gidilir.
Orta bölümleri ise Samsun Zonguldak arası hatta Trabzona kadar uzatabiliriz bunu . Bu arada görülecek temel yerler Kafadan Amasra Çakraz İnebolu Sinop- Sarıkum Erfelek vede Ünye diyebiliriz. Çok güzel olmasına rağmen öyle uzun programlarda vakit harcamaya hiç birisi değmez.
Bu arada acentalarla giderseniz maddiyatınızı bilmiyorum ancak pahalı gelir yaklaşık 6-7 günlük turları 900-1000 YTL civarı. Bunlar da genelde Erzurum Trabzon arasındaki bölümleri yapıyorlar. Uzungöl - Sümela - Ayder vs geziliyor bazıları bir iki akşam otel pansiyon konaklamalı ve çadır konaklamalı trans kaçkar yapıyor . Bazıları Macahele geçiyor. Bazıları soft karadeniz diyor sahilde aracla gezdiriyor Sarp sınır kapısına kadar ve ayder vs gibi yerlere çıkarıyorlar. Kimisi Hard karadeniz demiş adına daha yüksek rakımlı dağ köy ve yaylalarda gezdiriyor Ama pek çoğunun programını beğenmiyorum. Tamamen ticari maksatlı.
Ben ise Gezi Keyfi ve Doğu karadenizli birisi olarak Tranzondan başlıyorum
uzungöl - Sümela- Ayder- Fırtına Vadisi- Zil kale- Yukarı çaymakcur - Oradan Sarp sonrası Borçka Karagöl- Macahel- Şavşat Karagöl Çoruh vadisi ve Yusufeli konaklama Akabinde Kaçkar dağları ancak kimsenin gitmediği bölümler
İsteyenler için Çoruh nehrinde Rafting İşhan ve Öşvank kiliseleri Tortum gölü ve şelalesi Ve Erzurumda sonlandırıyorum. Benim bu program acentaların pek çoğunun ayrı ayrı yaptığı 3 programın birleşiği raftingi katarsam hatta 4 bile diyebilirim. Bölgede gezilecek ve yenecek ne varsa tamamı benim etkinliğe dahil.BirAvantajımızda bölgeyi insanı ile bilmek tanımak, laf olsun diye değil dolmuşcusundan lokantacısına muhtarına kadar tanıyor olmak önemli bence.
Şimdi size tavsiyem ben bu programı tekrar yapacağım. Haziran sonu veya muhtemelen Temmuzun ilk haftaları olacak. Vildan hanım bu etkinliğe katıldı. Bu sene Rize trabzon taraflarını es geçip turun yarısında özellikle Yusufeli ve Kaçkar için tekrar katılmayı planlıyor.
Siz birde ona sorun
Size tavsiyelerim olur giderseniz özel olarak tur olursa zaten tavsiye işe yaramaz ancak turlarıda ben tavsiye etmem. Sebebi ise herşey ortada benim yaptığım fiyata hiç bir acenta bu kadar detaylı program yapamaz. Hodri meydan
Siz bana ilk sorumun cevabını verirseniz elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Misafirlerinizede kaçıncı gün nerede hangi bölgede ve Otelde olacaklarını söylerim
Sevgiler,
fahri yardımcı
0533 398 51 77
|