View Single Post
Eski 12-12-2007, 14:05   #500
cetvel
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Sayın Cetvel, bu söylediğinizi yapabilmeniz mümkün değil malesef. Ben bu yıl bahardan beri takip ediyorum. Dikim yapılan yeri oturduğum yerden görebiliyorum. Yani o kadar yakınım. Laleler solduktan sonra daha soğanlar oluşmadan, yeni çiçekleri dikmek için söküyorlar.

Sökümde gözden kaçanlar ise, daha sonraki dikimlerde kaldırılıyor. Geçen hafta mıntıka temizliği yapılan, çalı çırpı ve toparkaların yığın haline getirildiği yerde soğanlar buldum. Filizlenmişlerdi ve atılmışlardı.
geçen sene çok üstünde durmadığım için takip etmemiştim ama bu sene bu lale dikiminden bir hafta on gün önce sağlı sollu yol kenarları (yaklaşık 1,5km toplam 3 km) ve orta refujde toprak hazırlandı (belleyip çapaladılar ve her türlü bitkiyi söktüler) Bu sırada geçen seneden kaldığı belli olan pekçok soğan ve daha küçük soğanları topraktan aldım. Geçen sene takip etmediğim için açıkçası pişmanlık duydum, ama bu sene tüm arkadaşlara söz, takip edeceğim. İnşallah şansım da yaver giderse, hepinize soğanlardan bol bol göndereceğim.

not: yol kenarında yüzlerce gül vardı daha önceki sene, hemen hemen iki üç seneliklerdi. Bu sene onlarıda söküp kenarlara bıraktılar ve neredeyse tamamı kurudu. Ben 3 tanesini kurtarabildim ama dün yol kenarını gezerken birşeye dikkat ettim; insanoğlunun tüm vahşetine rağmen doğa, güllerin bazılarında yeniden filizlenmeye imkan vermişti. Birazdan gidip onları da alacağım atıldıkları yerden!... Fotoğraflarını çeker burdan gösteririm sizlere...

Düzenleyen cetvel : 12-12-2007 saat 14:11 Neden: ekleme yapıldı...
cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön