View Single Post
Eski 12-12-2007, 11:12   #14
kuru.umit
Ağaç Dostu

kuru.umit's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
Arkadaşlar sizlere imrendim. Ne güzel bayramda geziyorsunuz. Biz memleketteyiz. Bayramlarda hep evimizde oluruz. Burada eski bayramlar yaşandığı için ailelerimizi ve büyüklerimizi bırakmayız. İllaki bayram ziyareti yaparız.
Zaten gezi için ne maddiyatımız ne de zamanımız oluyor. Oğlumla da uzun yola çıkmak çok yorucu oluyor. Eşim bir okulda müdür yrd. ve okula bırakamıyor. Bıraksa da uzun süre gidemiyoruz. O yüzden hep yakın yerlere gideriz. Mersin, Adana, Nevşehir gibi. Ama zamanımız olsa Antalya'ya gitmek isterim. Taner Bey'in serasını görmek için.
Merak etmeyin Mehtap hanım bizde de bayramlar hala eski, gelenekler ve görenekler devam ediyor. Ben de üniversite bitene ve meslekten para kazanana kadar hiç tatil yapmadım. Sonradan eşim ve benim memuriyetten kazandığımız para ile senelik tatillerle geziler başladı. İlk defa Antalya'yı 26 yaşımda gördüm. Paramızın sadece İstanbul'a dönüş için olan kısmını ayırıp, sonuna kadar bitirip, hanımla elde bavul otostop çektiğimiz günleri hatırlarım. Hayatımın en güzel ve anlamlı tatilleriydi onlar.
Babam ise meslek hayatı boyunca hiç izin almadı. Hiç tatil yapmadı. Şimdi ise imkanlarımız var ama babamı evin dışına çıkartamıyoruz, çıkarsak bile asla bir yerde 2 günden fazla kalamıyor ve eve dönmek istiyor. Önce bizden sıkılıyor derken kendisi için yer ayarlasak bile gitmediğini farkettim. Çok garipsediğim bu durumun nedenini sonradan anladığımı düşünüyorum. Babam gezmek ile ilgili bir fikre sahip değil.İzin almadan çalışarak, çocukları eğitmek ve yaşamak için para kazanmak yüzünden, gezmek ile ilgili bir kavramı gelişmedi. Ona, gezmek anlamsız para harcamak gibi geliyor. İstanbul dışını bırakıp, İstanbul içini gezdirmeyi denesem, bilgelerimi heyecanla anlatsam da aynı heyecanı göremiyorum. Bu sonradan çok zor edinilen bir kavram galiba. Bir de çok parası olup da, gezmeye harcayamayan, 3. evini, yazlığını alan tipler vardır. Ben bunlar adına da üzülürüm. Gezmeyi alış veriş olarak görürler.
Sonunda geldiğim nokta ömür kısa. Elimizdeki en önemli hazinemiz anılarımız, çektiğimiz fotoğraflarımız. Gezmek için aslında para öönemli ama sadece gideceğiniz uzaklığı belirler. Çocuklarımıza sadece iyi bir eğitim vermek ve iyi bir insan haline getirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun dışında mal mülk bırakma sorumluluğumuz bence yok. Çocuklarımıza gezi kültürünü oturduğumuz yerden de verme şansımız artık var. Bence bu da çocuklarımıza vermemiz gereken bir kavram.
Bu bölümü açma amacım, değişik yerler konusunda paylaşımdı. Sizinde iyi niyetinizden kuşkum yok. Bence bugün hepimiz dışarı çıkıp mahallemize, komşumuza, yöremize ilk defa görüyormuş gibi bakalım. Yeni bir şeyler arayalım. Bakın ne güzel gezeceğiz....
Gezekalın.

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön