Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 11-12-2007, 15:18   #492
muyurdakul
Ağaçsever

muyurdakul's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2007
Herkese merhaba; daha once bahsettigim iki tane keikiyi ana gövdeden ayirdim, topragi da ben de tarifleri okuyarak kendim yaptim ancak ayirirken bazi sorunlar oldu, ayrilan keikilerin kokleri ana govdeden iki yana dogru 180 derece acildiklari icin topraga girmeleri imkansizdi, benim eski orkidemin topraginda forumda tarif edilen ve praecox'un bahsettiği yosun vardi ben de kokleri o yosuna sarip toprakla temas edecek sekilde bir pet siseye yerlestirdimallaim nelerle ugrasiyorum yaseviyorum ciceklerimi cunkuayirma islemi yaklasik 6 gun once oldu su anda kokler kurumuyor ama koyu renge donmeye basladi..ama solma belirtisi yok, yapraklar hala taze, surekli nemli tutmaya calisiyorum, bakalim neler olacak , praecox burada tavsiye edebileceginiz bir sey var mi? kokleri iyice gomeyim mi yoksa acikta mi birakayim? risk almamak icin her iki saksida da koklerin birini iyice topraga gomdum digerini de disarida birakip nemli tutmaya calisiyorum..dogru yolda miyim ne yapabilirim? forumdan gorustugum "iklimsiz" arkadasim sana ulasamiyorum senin keikilerin nasil?

muyurdakul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön