10-12-2007, 09:31
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2005
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DivanE
Merhabalar.
Arkaşalar dün abim almanyadan geldi.
Eli boş belmemiş sağolsun aşı makası istemiştim. bulamamış yerine Bir kaç poşet yumrulu bitki soğanı getirmiş uzun süredir almanyaya gitmediğim için poşetlerin üstündeki yazıları okuyamıyorum ve yumrulu bitkiler konusunda hiç bilgim yok acaba bu bitkileri bahara kadar nasıl korumalıyım ve baharın nasıl yetiştirmem gerekiyor ?
konyada yaşıyorum.
Sayın DivanE,
aslında arkadaşlar size pekçeok bilgi vermişler amam bende birşeyler yazmak istedim.
Herşeyden önce henüz don başlamadı ise her örneğin altına yazacağım zamanlarda ekim yapabilirsiniz....
Korumanız gerekenleri serin, kuru ve karanlık bir yerde tutmanız yeterli olur. Naylon içindelerse kesekağıdına almanız , **** bir sepetle açığa bırakmanız daha uygundur...
birinci bitki Bu ters lale, ağlayan gelin **** kral tacı olrak anılan, doğu anadolu ve iran dağlık bölgelerinde yetişir. Don yoksa hemen ekmenizi öneririm,(mümkün oldukça derine, 20 cm kadar) ekerken orta deliğini hafif yan çevirerek ekmeniz önemli, böylece içine su girip bozulmasını engellemiş olursunuz....

ikinci bitki [B] Yıldız çiçeği, ekmek için baharı beklemelisiniz, kurumaması için bu dönemde sığ bir kasaya torf koyup içine gömerseniz daha sağlıklı olur, bahar geldiğinde, toprak yumuşayınca hafif yanlamasına, 10 cm derine ekmeniz yeterlidir....[/B]

üçüncü bitki [B] yine ters lale, sarısı....[/B]

dördüncü bitki Begonya, baharda aynen yıldız gibi... ancak bunu saksıda yetiştirmeniz de mümkün...

beşinci bitki Bundan sonrakilerin tümü lale ama oldukça ilginç türleri. Don yoksa hemen ekin derim. Kenid büyüklüklerinin 3 misli derine ekin, sizin oralar soğuk zira....Tümünü güler güle büyütün.....

altıncı bitki

yedinci bitki

sekizinci bitki

dokuzuncu bitki
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekürler
|
Arkadaşlarda size bilgi vermişler, bir iki tanede ben yukarıda ralara serpiştirdim...Umarım yardımcı olmuştur... Selamlarımla.....
|
|
|