View Single Post
Eski 03-12-2007, 12:43   #20
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Ben de Alman Çoban Köpeği olan birisi olarak ve eğitimde bizleri de eğittiklerinden ufak tefek tavsiyelerde bulunmak isterim.
Her köpeği dost olarak görmeyin. Bazen sizin hiç anlamaycağınız bir sebepten köpekler birbirine veya bir insana saldırabilirler. Size doğru kararlı bir şekilde gelen bir köpek gördüğünüzde sert ve güçlü bir ses tonuyla HAYIR! demeniz inanın taş atar gibi yapmaktan çok daha etkili oluyor. Bizim oturduğumuz site arazisi çok geniş olduğu ve ormana komşu olduğu için, insanların ormana attıkları köpekleri açlıktan ölmemek üzere genellikle sitemize sığınmaktalar. Çok sayıda ve değişik ırklarda serbest gezen köpekler var. Sert ve kararlı bir ses tonuyla, fazla konuşmadan sadece tek kelime HAYIR! en kolay metod.
Eskaza oldu da köpekler birbirine girdi hemen sizinkinin sevk kayışını çıkarın. Bırakın koşturup kapışsınlar. Sizin köpeğiniz sevk kayışında saldırıya uğrarsa daha çok zarar görür ve siz de hedef haline gelebilirsiniz. Tamamen birbirine girdilerse saldıran köpeğin arkasına dolanıp arka ayaklarını sıkıca kavrayıp 360 derece tam daire çevirmeniz de bir çözüm. Köpekler hedefe kilitlendiklerinde durum biraz zor. Hedef şaşırttığınızda ise anında unutuyorlar

En güzeli ise onları birbiriyle dost yapmak aslında. Ben yalnız gezerken ödül mamalarını cebime doldurup dost kazanmaya çalışıyorum. Bir kere sizi tanıdılar mı unutmuyorlar.
Böylece köpeğimle gezerken rahat ediyorum
Köpeğim ırkının çok irisi. Çok güçlü ve korumacı bir köpek. Köpeğimin diğer köpeklere zarar
vermemesi için sevk kayışsız dolaştırmıyorum ve Chewbacca'nın da dediği gibi özelllikle kesin itaat eğimi şart. Biz iki yaşından sonra kaşımızla gözümüzle anlaşmaya başladık artık

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön