03-12-2007, 11:05
|
#3
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
|
Alıntı:
Yine Bodrum'un bir beldesi Yalıkavak'ta, belediye başkanı, burada bulunan Akdeniz fokunu korumak için 'Yalıkavak Çevre ve Fok Derneği' kuruyor ve destekliyor. İşten anlayan insanları üye ediyor. Belde de bulunan fokların yaşadığı Küdür Yarımadası tabii SİT ilan ediliyor.
Dernek, bugünlerde Küdür'ü inşaata açmaya uğraşan birileri olduğunu duyunca, 'Ağaçlandıralım faydası olur' diyor. İzin için gerekli yerlere müracaat ediyorlar; ancak o, ona; öbürü berikine topu atıyor; bürokrasi 'ağaç dikin' diyemiyor.
Şimdilerde dernek hukuk müşavirleri, ülkede ağaç dikmenin cezası kaç para tespit etmeye çalışmakta. Hapis yoksa; Yalıkavaklılar aralarında para toplayıp, ağaç dikmenin cezasını ödeyip, ağaçlandırma yapacaklar!
Pardon, 'Ağaç dikme seferberliği' mi demiştiniz?
|
İskender Aruoba / Radikal
|
|
|