View Single Post
Eski 27-11-2007, 09:26   #124
nedim ugurlu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2007
Önce havuzdaki suyun kaç ton olduğunu hesapladık ve önce pompayı sipariş verdik resun marka havuz içi. Havuz 2000lt. pompa saate 4000lt. olarak.Filitreye sıra gelince buralarda bulabileceğimiz türlerdekiler olmaz dı hepsi ufak ve fiyatları çok yüksekti. Kendimiz yapmaya karar verdik ve büyük 1.30 sn yüksekliğinde yuvarlak plastik bidon aldık alttan 2 delik açtık plastik borular ve dirsekler yaptık.Bidonun içine bir bidon daha koyduk onun içine askılı yaptık ki filitre olduğu için taşma yaparsa yanlardan yine bidonun içine akacak şekilde.İç bidona biyolajik malzemelerden olan süngerler aktif karbon keçeler ve biobol sera elyafı şekilde tamamladık ve havuzu temizledik suyu doldurduk 2 gun sonra balıkları koyduk.yazın sıcaklarında güneşin altında 15 gün sonra yosun yapmaya başladı bu arada
sabırlı olmalıydık çünkü filitre çok büyük olduğu için yosunları tutması için beklemeliydik biyolajik süngerlerin iyice dolmasını bekledik.3 hafta sonra suda berraklaşmaya başladığını gördük.Bu arada video çekimlerini ahmet kardeşim tamamladı ve bu konuda müzdarip olan arkadaşlar olduğunu görünce 4 kişiyede seve seve filitre yaptık.bidonun içindeki malzemelerin hepsi ithal olduğu için 200 ytl tuttu bu malzemeler ömür boyu kullanılır.elyafı 1 kg.20.00tl oda 6 ayda değiştirilir.resun pompa 160.00 tl maliyet budur.3ay da bir yıkıyorum .Şu anda havuzum çok güzel içinde nilüfer çiçeği japon şemsiyesi kayalar 30 ad.koi balık ve onların kışa hazırlandı 1 ay öncesinden yağlandılar özel yağ yapıcı yem veriliyor. Boyları renkleri sağlıkları yerinde birde 1 ay öncesinden yavruları var onlar içerde akvaryumda bakılıyor ilk baharda havuza konacak.Şimdi yazacaklarım bu kadar videoları ekleyeceğim.bu işlerde sabır çok önemlidir.
Akvaryum.com. da sazangiller bölümünde koi-keeper .Ahmet kardeşimizin koi balıkları hakkındaki bilgilere bakabilirsiniz havuzun filitre yapımını görebilirsiniz.Buraya videoları akşama hazırlamaya çalışacağım.tabi aklıma gelmeyen şeyler olabilir.Bilgilerimi yaptıklarımı bütün arkadaşlarla paylaşmaktan haz duyarım.
Saygılarımla

nedim ugurlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön