Menekşemehtap toprak olarak hazır toprak, bahçemizin toprağı ve çakıllı kumu eledim onun çakıllarını karışım yapıp diktim.
Bu arada sana suda yapraklandırıp menekşe ektiğimden bahsetmiştim. Şu anda biri öyle resmini eklerim nete.
Poşetteki menekşen neden öldü anlamadım ben ekimden bu yana 10 saksıya içinde 4' er 5' er yaprak ektim hepsi tuttu.
Ben şöyle ekiyorum. Diri, genç ve de gelişmiş yaprağın sapını toprak, 2 parmak örtecek şekilde ekiyorum. Bolca suluyorum her yeri ıslanıyor toprağın, bu toprak fazla suyunu atıyor zaten. Fazla suyuda gittikten sonra yaprağı oynatmadan poşeti bağlıyorum. Güneşe koymuyorum. Işık alan bir yere koyuyorum. 2 hafta içinde ev sıcaksa su isteyebilir belki, benimkiler istemedi. Açıp su verip tekrar kapatırsın. **** atından su verirsin. 2 hafta sonra poşeti açtın. 2 gün havaya adapte olması için yine aydınlıkta beklet daha sonra güneş alan bir yere koy. Özellikle sabah güneşi şart... 1 ay sonrada toprağın fazlasını al ki, menekşen rahat ve çabuk çıksın çıksın.
İyi denemeler, umarım iyi anlatabilmişimdir. Şansın bol olsun...
|