View Single Post
Eski 26-11-2007, 09:17   #193
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Ziraat Bankası'nın Sübvansiyonlu Tarımsal Kredileri

Merhaba cicekci,

Bu konuda en net bilgiyi yörenizdeki Ziraat Bankası şubelerindeki yetkililer temin edebilir sanırım.

Bundan önce, incelemek isterseniz Ziraat Bankası'nın şu internet sayfasında Tarımsal Kredi Faiz Oranları yer alıyor.

Buradaki uygulamalara ilişkin mevzuat da şu sayfadaki Bakanlar Kurulu kararlarında ve Uygulama Tebliği'nde açıklanıyor.

Özellikle tebliğde "Kredilendirme Konuları ve Teknik Kriterler" gerekli bilgiyi temin edecektir.

Şu sayfadaki Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğde size ilişkin kısım ise görebildiğim kadarıyla şöyle:

"Sertifikalı meyve fidanı kullanımı:

MADDE 9 – (1) Karar kapsamında, yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli, sert kabuklu meyvelerde ve narenciyede en az yirmibeş dekar, bağ ve kivi tesisi için en az yirmi dekar, çilek için en az 5 dekar, diğerleri için en az on dekar sertifikalı fidan ile bahçe tesis etmek isteyenlere yatırım ve işletme kredisi kullandırılır."

Ayrıca,

"Sertifikalı meyve fidanı üretimi:

MADDE 8 – (1) Karar kapsamında, yıllık sertifikalı fidan üretimi onbeş bin adedin üzerinde olan, anaçlık, kalem damızlığı ve üretim ünitesi dahil olmak üzere on dekar ve üzeri alanda üretim yapan ve meyve ve asma fidanı sertifikasını ibraz eden üreticilere yatırım ve işletme kredisi kullandırılır."

İlk verdiğim bağlantıda, ekranın sol yan tarafındaki listeden "Sertifikalı Meyve Fidanı Üretimi/Kullanımı"na tıklarsanız tebliğdeki bilginin daha derli toplu halini göreceksiniz.

Tebliğe ilaveten:

"Sertifikalı Meyve Fidanı Üretimi'nde kredi müracaatlarında;

- Üretime ilişkin proje raporu,
- Tarım İl Müdürlüklerince onaylanmış Fidan Üretici Belgesi ve Üretim beyannamesi talep edilmektedir.

Sertifikalı Meyve Fidanı Kullanımı'nda kredi müracaatlarında ise;

- Üzerinde sertifika numarası yazılı faturaları Bankamıza ibraz etmeleri gerekmektedir."

Bu bilgi ile beraber mutlaka ilgili şube personeline başvurmalı derim yine de... Onlar en sağlıklı yönlendirmeyi yapacaklardır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cicekci Mesajı Göster
Ben kredilerle ilgili soru sormak istiyorum. Umarım bu konuda bilgisi olan arkadaş vardır. Ziraat Bankası sertifikalı ürün yetiştirmek isteyenlere güzel oranlarla kredi veriyor. Ancak bu konuda detaylı bilgiye ulaşamadım. Verilecek kredi neye göre belirleniyor? Şu kadar dönüm yerim var şunu yetiştirmek istiyorum diyorsun ona göre kredi miktarına banka mı karar veriyor? Ya da yaptığın her harcamanın faturasına göre mi? Plandan bahsediyor Ziraat Bankası sitesinde. Bu planı biz mi belirliyoruz? Yoksa anahtar teslimi bahçe kurmak iyi bir çözüm gibi görünüyor. Çok pahalıya mal olr mu acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön