Arkadaşlar, yeşil çeliklerin, özellikle kerrii'lerin köklendirilmesi ile ilgili sorun yaşadığımızı Paul beye iletmiştim, sağolsun ilgilenmişler, aşağıda gelen yanıtı bulabilirsiniz:
"Dear Muhammed,
I wa glad to hear that nearly all the orders got through safely.I root all my cuttings as green cuttings and not semi wood. These cuttings require being put under plastic and vlies and they need to be kept warm ( a minium temperature of 20 o c) and moist while they are rooting. It would have been usefull if you could haxe sent me a few pictures of the dead hoyas. Many times people say that the cutting is dead but and have sent me a picture and I could then tell them what to do. If you require more **** with any problems let me know
Yours
Paul"
"Paketlerin büyük çoğunluğunun sağsalim ulaşmasına sevindim. Ben yeşil çeliklerin hepsini köklendirmeyi başarıyorum. Bu çelikler plastik veya vlies(nedir bilmiyorum) altında sıcak(en az 20C) ve nemli tutulmalı. Bana kaybettiğiniz çeliklerin fotoğraflarını gönderebilirseniz daha faydalı olabilirim. İnsanlar çeliklerini kaybettiklerini söylediklerinde ve bana fotoğraf gönderdiklerinde onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyebiliyorum. Daha fazla yardım gerektiğinde bana ulaşınız,
Paul"
Paul beyin istediği fotoğraflar için Penelophe ve İlkin'in kaybettiği kerrii fotoğraflarını gönderdim. Bakalım ne yanıt gelecek?
|