View Single Post
Eski 24-11-2007, 14:14   #2970
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Sevgili Coyote ve İlknur Aşık, kayıplarınıza çok üzüldüm. Umarım kalanlar yaşamayı başarırlar.

Arkadaşlar, sipariş listemiz üzerinden, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kaybettiğimiz çelikleri tesbit etmeye başladım. Başlayan kayıplar ile birlikte sanırım zamanı geldi. Bu kayıp tablosunu düzenlediğim zaman sevgili Hoyadag'a göndereceğim. Bu başlığı da kendisinin açmasını rica ediyorum.

Sevgili Hoyadag Mum Çiçeği ana başlığı ve alt başlıkları ile ilgili bir program hazırlamıştı. Şu ana kadar belirttiğim başlık dışında hemen hemen tüm başlıklar açıldı. Hoyadag'ın hazırlamış olduğu programda bu başlık ile ilgili maddeyi buraya aktarıyorum ve tüm arkadaşların kayıplarını bildirerek bu anlamda yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Bu arada maddenin her 4 ayda bir çiçeğin durumu, çiçeklenmesi, çelik alış-verişi konusunun bu başlıkta değil, türlerin kendi başlıkları altında olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu başlıkta sadece arkadaşların ellerinde bulunan ve yaşayan türlerin listelenmesi yeterlidir. Ölümler yaşandıkça listeden düşeriz kaybettiklerimizi, sonunda listede kalan yaşayan çelikler olur.

Hoyadag'ın hazırladığı madde:

''Nadir Türlerin Takibi ve Raporlama

Bu bölüm, bence en önemli bölüm olacak. Takibi yapılmadığında onlarca cins zaman içinde yitip gidecektir. Benim düşüncem kimde hangi çeliklerin bulunduğunun belirlenmesi ve her 4 ayda bir büyüme, çiçeklenme durumunun takibi. Pek tabi olarak arkadaşların rızasıyla gerçekleşecek olan bu raporlama sistemi, arkadaşların belirlenecek zaman dilimlerinde elindeki bitkilerin durumunu bildirmesi ve bu bilgilerin bir veya birkaç gönüllü arkadaş tarafından tablolanması yoluyla pekala çalışabilir. Tabi ki çelik alışverişi konuları da burada tartışılacaktır.''

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön