View Single Post
Eski 24-11-2007, 04:42   #175
kuzen38
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
sayin Selahattin bey kendi tecrübelerimin yani sira sizinde bu konu icerisinde verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim.

Bugune kadar tarladada, balkonda saksıdada, hatta su bardaginda bile yetistirdim cherry domatesi, asla fide kullnamadim, hep cekirdekten yetistirdim. Bildiginiz uzun dikdörtgen çicek saksisinda bile büyük normal domates yetistirdim, hemde yaklasik 100 tane koca domates aldim 2 fideden. kimbilir belkide kullandigim topragin eseriydi.

Tarla kismi degisik bir olay, yani tarlaya ekince nasil oluyorsa zaten çıkıyor. Ancak balkon işi biraz maharet gerektiriyor. Gecen yaz tecrübelerime cok daha yenileri ve lginc olanlari eklendi. Ancak Selahattin beyin yazdiklari aklimi karistirdi, belkide bugune kadar sansim yaver gitti sadece.

Bir arkadasim 4 tarafi çitli apartman bahcesinde denedi domates yetistirmeyi. ona kendi fidelerimden verdim. fideler 2 ay boyunca uzadıkca uzadı, sanki gölgede kaldiklari icin günesi görmek istediler. Ve en nihayetinde boylari 1 metreyi asti, günesi görmeye basladilar ve domates verdi, ama 3-4 adet. Evde yetistirdigim domateslerimin hepsini günese bilerek maruz biraktim bugune kadar. Geceleri güzelce suladim, ama özellikle günes görsün istedim. Çogu kez haslandiklarini bile hissettim. Neden günese maruz biraktigima gelince, icimden domates sicak seviyormus gibi geldi. gündüz 12den aksam 8 e kadar günes altinda kaldilar.

Sayin Selahattin beye sormak istedigim soru şu: balkonda yetistirdigimiz domateslere ne kadar güneş, ne kadar su takviyesi bize maksimum verimi saglar? sevgiler.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön