Konu: Açelya
View Single Post
Eski 22-11-2007, 11:36   #56
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili celal sungur, sitede okuduğum kadarı ile açelyaların güzel alımlı olmaları için satıcılar aşırı hormon veriyorlarmış, siz yeni mi aldınız?
Benim açelyam tam 18 senelik. Koskocaman bir saksı, her sene de çok güzel kırmızı katmerli çiçekler veriyordu hilafsız 3 ay devamlı çiçek açıyordu. Bu sene bir kazaya uğradı. Temizliğe gelen kadın kendince bir budama yapmış, güzelim çiçeğimi adeta kuşa çevirmiş, ortasını oymuş. Toparlamak için çok uğraştım. Önce içindeki bütün bağlama sopalarını çıkarttım, kendi halinde yaydım. Gün aşırı her akşam yapraklarına dallarına yaprak gübreli su püskürttüm ve beyaz naylon ile sardım. Naylon bitkiye hiç değmedi.
Bir hafta sonra gövdesinden yeni yeni yapraklar çıkartmaya başladı. Şimdi naylon ile örtmüyorum. Başka vitamim filan vermedim saksı içindeki toprağın bir miktarını boşalttım yeni kestane toprağı ilave ettim. İnşallah toparlanacak gibi.
Siz isterseniz bitkinin yapraklarına su püskürtüp şeffaf bir naylona sarın naylon içi buharlansın rutubetlensin. Boncuk boncuk su taneleri oluyor. Ben böyle yaptım. Bitkide bir böceklenme veya mantar olayı yok değil mi? Dalları çok gevrek olduğu için kırılma yapabilir.
Naylonlarken dikkat edin yapraklar naylona değmesin. Kolay gelsin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön