View Single Post
Eski 21-11-2007, 15:02   #111
fico
Ağaçsever

fico's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2007
sevgili renon ben izmirin kemalpaşa ilçesine bağlı ovacık yaylasında 97 dönüm bir çiftligim var bundan 2 sene önce 1500 adet kivi fidanı aldım mersinden ve 2 yaşındalardı ve burası kış aylarında bazı zamanlarda -12. 13 derecelere çıkıyor bana söylermisininiz eger bir yaşında olan fidelerin sürgünleri sogukta ne hale gelirdi acaba. bu arada eger 2 yaşında fidan isterseniz ben size istediginiz kadar temin edebilirim. internet sayfalarında okumuşsunuzdur muhtemelen dikim yapılacak fidanların 2 yaşında olması tercih edilir diyor ve normalde kivi fidanları 4. ve 5. yıllarda meyve vermeye başlarlar...

HASAT :
Kiwi 4-5 yılda mahsul vermeye başlar, 9 uncu yaşında en yüksek verime ulaşır, ortalama dönümden 2,5 ton ürün alınır. Bitki başına ortalama 50 kg ürün alınabilmektedir. Sofralık olarak kullanılanların hasadı bütün yapraklar hemen hemen döküldüğünde yapılmalıdır. Ancak hasadın sonbahar donlarından önce yapılması kalite ve meyvelerin depolanması bakımından önemlidir. Meyveler kendi etrafında döndürülerek hafifçe çekmekle veya meyve seviyesinden sapını kesmekle hasat edilir. Uzun süre depolanacak meyvelerde kuru madde oranı % 7-8 civarında olunca hasat yapılmalıdır. Hayward çeşidi, kontrollü atmosferli soğuk hava depolarında 5-6 ay kadar muhafaza edilebilirler. Normal odalarda ancak 2-3 ay veya biraz daha fazla muhafazası mümkündür.

http://www.trayfa.com/index.php?opti...=402&Itemid=53

fico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön