Mine Hanım Merhabalar.
Kısa bir aradan sonra yine geldim.Burada işler çok yavaş yürüyor.Yağmur yağmadığı için fidanlığı henüz süremedik.Arazi yıllardır kullanılmamış bu yüzden sürüm için yağmuru bekliyoruz.Üretim tavalarının hazırlığını yaparkenden bir sürü zorlukla karşılaşıyoruz.İki gündür elektrikçilere 12V 60-90 amperli bir ısıtma sistemi diyoruz ama bir türlü bunu anlatamadık.İstanbul'a soracaklarını böyle bir adaptör varsa getirteceklerini söylediler, bekliyoruz.
Bu arada ben size bir şey daha sormak istiyorum.Gerçi bu konuyu "nar yetiştiriciliği" başlığında mı sorsaydım bilemiyorum? Burada nara talep çok ;biz bunuda yetiştirelim diyoruz.Bizim buraların yaylasında yetişen harika bir nar cinsi var.Bu kadar güzel narın Türkiyenin hiç bir yerinde bulunmadığını düşünüyorum.Sadece burada yetişip burada tüketildiğinden kimsede bilmiyor ve sertifika falanda alınmamış.Hatta yetiştiği yaylanın dışında bir yerde yetişirse lezzetini kaybettiğini söylüyorlar ama biz yinede deneme taraftarıyız.
Sormak istediğim şey şu:Biz(tavaları yaptırabilirsek ******) kış mevsiminde çelik alıp köklendirebilirmiyiz? Bir diğer sorumda nara aşı yapılırmı? Ben nara ve incire aşı yapılmaz biliyorum ama ,Bir bilene sormayı uygun buldum.
Saygılar...
|