Hakan KINACI,
Yapraklar dökülmüş ama gövdenin rengi halen canlı ve diri görünüyor.
Yeterli ışık ve ısı koşullarında durursa yeniden yapraklanır mı acaba? Bence yapraklanır.
Bu dönem köklendirme için sorun olur mu diye sormuş
Sevilay. Ben sormadan gözümü karartıp denemeye giriştim. Mini mini fulümün bir iki dalı diğerlerine oranla biçimsiz ve isyankar büyüyünce kesip köklendirme niyeti ile suya koydum tam 1-1,5 ay kadar önce.
Koyu renkli (Kahverengi) bir şişeye iyi su, eser miktarda aspirin ve oksijenli su koyarak oda sıcaklığında muhafaza ettim.
Sonuç mu?
Köklenme emareleri başladı iki çelikte de.
Görüntüler, şişenin renginden dolayı çok bulanık ama yine de kökçüklerin patlamak üzere gövdeyi şişrdiği noktaları göreceksiniz umuyorum. NOT: her bir çelikte ikişer yaprak kalacak şekilde yaprakları koparttım ve kalan ikişer yaprağı da enlemesine tam yarılarından keserek çeliğin yaprak yüzeyini azalttım ki köklenmeye yardımcı olsun.
Neden suya koydun demeyin; zira ben hiçbir bitkimi toprakta çelikleyerek veya tohumdan yetiştiremiyorum. Varsa yoksa suda köklendirme... Hep...
Dolayısı ile uygun sıcaklğı temin edebildiğiniz durumda bence bu dönemde de suda köklendirme deneyebilirsiniz gibime geliyor.
Ben sizi şimdi görüntülerle başbaşa bırakıyorum