fatmadundar;
Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
Çiçeğinizin tomurcuk dökme sebepleri için pek çok olasılık olabilir.
Bunun için, uzman arkadaşlarımızın daha rahat tespit yapabilmesini temin etmek üzere gardenyanızın hem genel, hem de yaprak ve tomurcuk detaylarını belirten şekilde fotoğraflarını eklemeniz mümkün mü?
Ayrıca, gardenyanıza uyguladığınız bakım ve koşulları ile ilgili de bilgi verebilirseniz görüşler daha net olabilir.
Örneğin
- Bulunduğu ortamın ışığı nasıldır? Tam, direkt, yarım gün, tam gün...
- Sulama rejiminiz nasıldır? Haftada bir, kurudukça, sürekli ıslak, 1 bardak, 1 litre gibi.
- Bulunduğu yer bir ısı kaynağına yakın mı, soğuk pencere kenarında mı, esinti var mı
vb.
Limon tuzu ile ilgili miktarları geçtiğimiz mesajlarda uzmanlarımız da belirtti, ben de kendi tecrübelerimi aktarmıştım. 1 litreye bir kaç minik beyaz leblebi boyutunda atıyorum birkaç sulamada bir.
Hümik asit ise bildiğim kadarıyla toprak düzenleyici. Bitkinin kökleri ile topraktaki besini daha iyi almasına yardımcı olan bir madde. Sadece hümik aside özel bir başlığımız var. Forumun arama motoru ile buna ulaşabilirsiniz.
Demirli gübre ise muhtelif. Saçı kıbrıs da olur. Ben toplantılarımızdan birinde arkadaşımızın verdiğini kullanıyorum. Piyasadaki demir gübrelerinden herhangi biri de olabilir. Ürünün kendi kullanma talimatına göre kullanmak lazım.
Fidancılardan birinden almış olduğum kristalize toz demir gübresi var, o bana ayda bir kere 1 litreye 1 çay kaşığı kullan demişti...