Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuçukamazon
...
Ben bahçemdeki ağaçların gövdesinde başka bir bitki ve yosunda yetiştirmek istiorum.Acaba ağaçlarımın gövdesinde nasıl yosun ve başka bitkiler yetiştirebilirim.Hangi epifit bitkileri önerirsiniz?(Bahçemdeki agaçlar;nar, limon, zeytin, erik.)
Bir sorum daha olucak, benim tek evimin arkasında bahçem var ve diğer bahçelerede bitişik.Sık bir bahçe, yaz kış toprağını nemli tutuyorum ve hiç rüzgar esmiyor çünkü her tarafı kapalı.Acaba bu mikroklima etkisi yapar mı?Yaparsa ne gibi bir şekilde yararlanabilirim?
Şimdiden *** ederim 
|
izmir iklim koşullarında bu şekilde bir mikroklima yaratmanız zor, toprağı sürekli ıslak tutarsanız da zeytin erik limon ve narınız zarar görür. Sık bir bahçe zaten onlar için uygun değil. Zamanla hasarı görürsünüz. Bu ağaçlar zaten üzerinde epifit bitki yetişmesine uygun değil. izmir koşullarında aklıma gelen palmiye veya foniks gövdesinde epifit yetişebilecek incir. Belki zeytinin turbunda uygun bir nokta olursa orada da olur. Ancak yosunlar da bizde sürekli yeşil kalmaz, sulamak da onları canlı tutmaya yetmez. Epifit bitki yerine vantuzlu veya sülüklü sarmaşıklarla ağaç gövdelerini yeşillendirmenizi öneririm.
Bu arada, *** *** *** gibi kısaltmaları mesajlaşmalarda kullanmamanız ricasıyla...