View Single Post
Eski 17-11-2007, 10:05   #75
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
merhaba,

Balkona ahşap iskeletli 2m genişliğinde bir sera kurmaya karar verdim ben de.

Name:  seraplani.jpg
Views: 9292
Size:  40.3 KB

Kabaca bir plan yaptım, 2m. genişlik, 1,6m. yükseklik ve 1m. derinliği olacak.Katran ağacından 3*5 kesitinde bir iskelet kuracağım.Sonra sera naylununu gerdirip, bu iskelete silikonla hahifçe yapıştırıp, üstüne ince çıtalar koyup çakacağım. Önde menteşeli bir kapı, 2 yanda ise yine menteşeli 2 havalandırma penceresi olacak.Mine Hanım daha önce 1/5 yüzey oranında havalandırma alanı gerekli yazmıştı, ancak zaten Adana'da yazın bu serayı kullanmayacağım.Kış döneminde de çizimdeki oranda pencereler yeter diye düşünüyorum.

Arka kısmı 10cm kadar yüksek yapacağım, çatıya ise bir kaç mesaj önce bahsi geçen polikarbon levhalardan koyacağım, suyun akması için.Tabanı ise stroforla kaplayacağım.Bu polikarbon levhaların fiyatına ve evde kolayca kesip kesemeyeceğime göre belki cepheleri de bununla kaplayabilirim, satıcıyla görüşmem lazım.

Ana iskelete raf kollukları takıp, bu kollara da gerekli miktarda raf takıp/çıkarmayı düşünüyorum.

Katran zaten dayanıklı bir ağaç ama bunları dış mekan mobilyalarım için aldığım koruyucu boyayla da boyayacağım.

Şimdi iki önemli sorum var;

1. Bu serayı ben binanın doğu cephesine kurabilirim bir tek.Burada sabahtan öğlene kadar güneş görüyor, 12den sonra güneş görmez, bu serayı yeterli ısıda tutmak için yeterli midir?

2. Terasın bu kısmı tünel gibi, iki aprtman arasında bazen çok kuvvetli rüzgar alıyor.İskelete silikonlayıp, üstten çıtayla sıkıştırıp çakacağım naylonun mukavemeti bu rüzgara dayanır mı sizce? Rüzgarın esiş yönünde, 30cm'e bir de arka çıtası olacak.Yan görünüş çiziminde görünüyor.
Eğer rüzgara dayanacak olursa o zaman güney/doğu köşeye de koyabilirm ve ilk sorumdaki sorun hallolmuş olur.

Çocukların artık pek sık kullanmadıkları soğuk buhar makinasıyla da her gün içeriyi bir miktar nemlendireceğim.

Ne dersiniz?

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön