Merhaba, ben burada yeniyim.
Herkese merhaba,
Ben Fisun.
Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum, forumunuzdan pekçok yeni şey öğrendim. Bu yüzden forumdaki herkese çok teşekkür ediyorum.
İnternette araştırma yaparken yaban mersiniyle tanıştım ve çok sevdim. Şu anda kendisi ilgi alanımda. Uzun yıllardır İstanbul'da yaşamış ve son yıllarda İstanbul'daki bütün stres kaynaklarından nasibini almış ve yılmış biri olarak artık kendimi ait olduğum yerde yani doğada görmek istiyorum. Doğayla ilgilenmek beni gerçekten çok rahatlatıyor.
Bu aralar yaban mersini bitkisine merak sardım demiştim ya, yakın zamanda Çatalca'dan 1,5 dönümlük bir tarla alıp orada yaban mersini yetiştirme denemeleri yapmak istiyorum. Bu konuda araştırıyorum şimdilik. Hüseyin Çelik'in Likapa Yetiştiriciliği kitabını aldım ve okumaya başladım. Ayrıca internetten araştırmalar yapıyorum. Özellikle Michigan State Üniversitesi'nin yaban mersini sitesini anladığım kadarıyla okumaya çalışıyorum. Öğrenmem gereken çok şey var. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle alacağım tarlanın iyi bir drenaja sahip olması gerekiyormuş. İşimi sağlama almayı çok sevdiğim için öncelikle tarlaya iyi bir drenaj sistemi kurdurmak istiyorum. Bu konuda yardım alabileceğim, konusunda uzman bir şirket veya birini biliyor musunuz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
|