vyssera, Iyi gunler calismalarinin, ayni hizla surmesini dilerim.
Ben ladin agacini gorup yazana kadar sen kararini verip budamissin iyi de yapmissin, benim de onerecegim tarz bir uclu govde tarzi olacakti.
Cok govdeli agaclarda yapilan calismalarda, agacin tum govdeleri tek bir govdeymis gibi dusunulerek dal dizimi yapilir. Ornegin ilk dal sol govdeden cikarsa, iknci dal ortadaki govdeden geriye, ucuncu dal da sag govdeden sag tarafa cikar ve bu surup gider. Govdelerin ic, ice bakan yuzlerinden dal cikmaz.
Govde boylari esit bir boyda olmaz. Ornegin ortadaki govde en uzun govde olur sagdaki biraz daha kisa, soldaki ise en kisa govde olur ve bir ucgen suliet yakalanir.
Ladin agacinin, soldaki govde ucunu telleyip az sola dogru yatirirsan, ortadaki govdeden cikan ilk dali da geriye alirsan agacin daha dogal duracaktir.
Tel sarimlarini 45 dereceden fazla bir aci ile sariyorsun ki, telledigin dallarin istedigin yerlerde durmayip, tekrar esnemesine sebeb olabiliyor.
Saksi isini comlek yapan biri ile konusmalisin, toprak renkli, altinda ayaciklari olan bir saksiyi, kolaylikla yapabileceklerini dusunuyorum.
Sana keyifli calismalar diliyorum.
|