View Single Post
Eski 15-11-2007, 10:01   #115
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Hmmm, bu çok iyi oldu benim için MSaygin, çok teşekkür ederim.

Ben de, limonu mutfağın içinde günün ilk yarısı tamamen güneş alan pencerenin önüne almıştım ve de yeterli güneş alabilsin diye pencerenin ahşap storunu yukarıya kaldırıyordum.

Bu bilgiler ışığında, zaten küçük küçük aralıkları olan ahşap storu hiç yukarı kaldırmayayım; aralarından süzülen aydınlıkla mı idare etsin dersiniz?

O zaman da yetersiz direkt gün ışığından dolayı başka rahatsızlıklar baş göstermesin sakın? Ne dersiniz?

Ayrıca, belki önceki mesajlarımdaki fotoğraflarda görmüşsünüzdür; limonum en büyük boy peynir tenekesinden devşirme bir saksıda bulunmakta. Altında da büyükçe bir plastik saksı altlığı var. Belki onun da altına gazete ve tahta koyarak olası kök/yaprak ısı farkını en aza indirebilirim.

Bir de; bu yetersiz olabilecek ışık nedeniyle, benim tüm doğa dışı tozlaştırma müdahalelerime rağmen çiçeklerin meyveye dönmelerinde problem yaşar mıyız?

Bir turunçgil ağacının ışık ihtiyacı aşağı yukarı 6 saat kadar güneş görmesi ile sağlanabiliyor.Ben olsam sabah güneşini alacak şekilde öğleye kadar perdeyi tam açar, öğleden sonra ise aralıklardan ışık almasını sağlardım.Anladığım kadarıyla zaten yarım gün güneş görüyor o nokta.
Bir de sizin düşündüğünüz gibi tahta veya strofor koyarak yerden soğuk almasını da engelleyebilirsiniz, iyi bir fikir.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön