Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 14-11-2007, 20:20   #58
caglayankutlu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2007
Mine hanım veya bilen diğer arkadaşlar,
Bu aşı olayını başka yerde de sordum cevap alamadım ve tam olarak çözemedim. Kafama takılanları soruyorum.

- Aşı yapma zamanı bütün ağaçlar için aynı zamanmıdır. Bu zamanı pratik olarak anlabilmek için anladığım kadarıyla ağacın kabuk verme zamanını kontrol etmek gerekiyor. Bütün ağaçlar aynı zamanda mı kabuk verir. Yukarıda Mine hanım bahsetmiş, Aşı yapılacak çelikler kış dinlenme zamanı alınır, aşı yapılıncıya kadar buzdobında saklanır ilk baharda aşı yapmak için kullanılır. Bu bütün ağaçlar için aynı mı? Kış dinlenme zamanı Ocak ayında bittiğine göre, Amatörler olarak kafamızı fazla karıştırmadan bütün ağaçlara ocak ayı içinde aşı denemesi yapamazmıyız.
- Mine hanım kalem aşısını anlatırken yukarıda yine bahsetmiş, Kalem aşısında kambiyum bölgelerinin temas ettirilmesi gerekir demiş. Bu kambiyum ne demek? Ağacın odunsu kısmı mı? Başka yerde sordum ama cevap alamadım. Burda yine yeri gelmişken sormak istiyorum. çünkü benim anlamak istediğim püf noktası. Eğer aşı yaparken işin püf noktası ağacın odunsu kısımlarının birbirine sıkıca temas etmesi ve hava almasının önlenmesi ise. Ağacın aşı yapmak istediğimiz herhangi bir yerine matkapla delik açsak, bu deliğe sıkıca girecek çelikler ile aşı yapsak ve etrafını antibakteriyel silikon ile kapatsak ağaçlar birbirine kaynamazmı?? Kusura bakmayın ben böyle bir şey hiç bir yerde okumadım, size komik gelebilir, benimki şu anlık sadece hayal, fakat okuduklarıma göre böyle bir şey olur gibime geliyor. Ocak ayında deneyeceğim. Yeterki Şu kafama takılanlara bilenler cevap versin.
- Yukarıda Todor arkadaşım bildiği kadarıyla isimlerini yazmış, birbirine aşı yapılabilecek olan ağaçların tam listesini bilen varmı?

caglayankutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön