Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maycan bahçe
Bu dallardan turunç elde edeceksiniz.Ve birkaç yıl sonra aşılamanız gerekir, limon olması için.
Antalya da aşılanmış limon fidanlarının fiyatı 4-5 ytl ,hem de üzerinde limonları var.Bunlardan alsanız uğraşmanıza gerek kalmazdı.
Biz Bursa iklimine en uygun yani nispeten soğuğa dayanıklı limon olan yediveren çeşidini satıyoruz.Korumalı yerlerde yani rüzgar almayan güneye bakan yerlerde naylon çekmeden de yaşayabiliyor.Ancak 0 Cde korumak gerekir.Limonun çevresine 2-3 çubuk çakıp limona değmeyecek şekilde naylon örtüyorsunuz.Dip kısmına da gübre veya talaş, yaprak v.b. maddelerle malçlama yapmak gerekir.
|
Hocam ben 2 adet fide aldim zaten. Ancak seytan dürttü bir tane de dal keseyim deneyeyim dedim. bu dallardan turunc elde edeceksin derken ne demek istediniz malasef anlamadim, birde asilama gerekir demissiniz malasef onuda anlamadim biraz acarsaniz cok sevinirim.
bu arada sizin yeriniz ne tarafta cunku kislari uludaga geliyorum mutlaka ziyaret edip bu soguga dayanikli limonlari görmek isterim. sizinkiler yediveren cinsi, benimkiler hangi mevsimde limon verir sizce? tesekkürler...