View Single Post
Eski 12-11-2007, 12:18   #31
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Tam 62 gün geçmiş. Neredeyse 9 hafta...

Dün akşam merakıma daha fazla dayanamayıp bakır telle sıkıca sarılmış şeffaf streç filmli korumayı açtım ve kaldırdım.

Mavi kapak ve toprak karışımı ile engelsiz bir biçimde görüştük.

Fakat toprağın dışından görülebilir bir kök uzantısı vs göremedim.

Acaba o bölgedeki toprağı toplu iğne veya benzeri ince birşey ile itinalı bir biçimde kazıyıp kaldırsam mı?

Bununla birlikte ilginç bir durum gözlemledim:

Hani 7. mesajda silindirik bir biçimde kabuğu soyulmuş olan ve gövdeden daha ince halde kalan 1 santimlik bir bölüm vardı ya, işte o köklenmesini beklediğim bölgeden bir kısmı (yaklaşık 1 milim kadar bir kısım) toprak karışımının üzerinde (dışında) kalmış ve o kısmı o kadar kalınlaşmış ve şişmiş ki neredeyse mevcut gövdenin çapından da büyük bir genişliğe ulaşmış.

Yani görseniz; gövdeye o noktada kahverengimsi bir yüzük takılmış gibi.

Sanırım köklenme öncesi bir oluşum olsa gerek.

Bu akşam makro bir fotoğrafını çekip buraya ekleyeceğim.

Ancak halen daha o toprağı kurcalayıp kök oluşumu olup olmadığını kontrol edeyim mi bilemiyorum.

Uzmanlardan, ekleyeceğim fotoğraftaki görüntü sonrasında almayı ümit ettiğim tavsiye doğrultusunda hareket edeceğim.

NOT: Bu arada, bitkide denemeyi yaptığım noktanın üstünde kalan kısımda yeni sürgünler, yeni yeni tomurcuk oluşumları da oluşmaya başladı. Yaprak kaybı veya herhangi bir rahatsızlık belirtisi de yok. Bitki gayet sağlıklı görünüyor halen...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön