View Single Post
Eski 08-11-2007, 14:52   #102
tugo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Orcanöbekçi kardeşim, merhabalar.

Evet süs havuzu ve bakımı konusunda aylardır okuyorum. Suyu pırıl pırıl tutma konusunda, eğer masraf yapılırsa hertürlü filtre/motor ve katkı maddeleri var. Ancak ben de daha önce bir mesajımda yazdığım gibi, pırıl pırıl butik tarzı bir havuz istemiyorum, Todor ve diğer bazı arkadaşlar gibi biraz serbest tarzı benimsiyorum. Çocukluktan da böyle bir nostaljim var, onu da bir yerde bahsetmiştim. Balıkların da zamanla bu ortama alışabileceklerini gördüm.

Ama mesela, bir yerde okuduğum, suda içinde arpa sapı bulunan bez bir torbayı yüzdürme gibi yolları da sırf meraktan deniyeceğim. Bazı bitkilerin de bu yeşillenmeyi önledikleri yazılıyor.

Water clear dengi bir şeye muhakkak rastlamışımdır buradaki araştırmalarım esnasında ama dediğim gibi o konuya yoğunlaşmadım. Tekrar bakınır, buralarda neler bulabileceğinizi size bildiririm. Havuzun örtüsü falan hazır ama daha ne zaman sereceğime karar veremedim.

Benim esas derdim, bahçemizin büyük bir martı kolonisinin yerleşim alanı içerisinde olması. Bakalım ne olacak. Havuzun karşı ucuna planladığım şelale kısmını yaparken, kuşların rahatlıkla su içebilecekleri bir şekil de yaparsam, belki direk havuza olan ilgilerini azaltabilirim diyorum.

Balıklar ne derece taaruza uğrar bilemiyorum, bitkilerin altına saklanabilirler. Havuz yüzeyini ağ ile kaplıyorlar ama ben istemiyorum, belki birkaç fırıldak veya bir yerde okumuştum, basit bir sensör vasıtasıyla, havuza kuş,kedi vs yaklaşımı olduğunda, havuz yüzeyine su püskürtecek, onları ürkütecek bir sistem? Bütün bunlar ileriki günlerimin oyalanma konuları olacak)

Saygılar

Düzenleyen tugo : 08-11-2007 saat 14:55 Neden: yazım hataları
tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön