Sevgili Tuğrul bey,
Kolları sıvadığınız havuz süs havuzu olarak gayet büyükölçülerde,yani başedilmesi bana göre gayet zor bir havuz.
Acaba havuzda oluşacak yeşil rengi,**** herhalde diğer tabiri alg olsa gerek bu algları nasıl önlemeyi planladınız .Umarım bunun için bir araştırma yapmışsınızdır.
Tabii eğer Sn.Todor gibi yeşil ve içi görünmeyen bir su sizin için de problem değilse **** sizde sulamayı bu su ile yapacaksanız ve eksilen suyu çeşme suyu ile takviye edecekseniz mesele yok,ama benim gibi suyum bardaktaki su gibi olsun deyip hem de araştırma yapmadan(suyun berraklığı konusunda)havuzu yaparsanız ,temizlemek zor.
Zor diyorum,zira ben saadece koyduğum motorlarla temizlemeyi umuyordum.Aslında Soruşturdum ama herkes yüzme havuzunun temizliği konusunda konuşuyor.Balıklar deyince herkes yorum yok diyor,bilmiyorum diyor,buna rağmen ben yinede havuzu yaptım.
Şimdi üç ay falan iyi gitti ancak artık havuzun -suyun rengi yeşil. benim için hiç hoş değil.
Sera sitesinde Water clear gördüm ama adres Almanya .Şimdi İzmirde araştırma yapıcam. Siz bu konuda bir çalışma yaptınız mı? Hazırlık yaptıysanız bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Ben hergün motorların süngerlerini yıkıyorum buna rağmen netice iyi değil.
Sn.Hasan bey, okuduğum kadarı ile don yapan yerlerde havuz derinliği asgari 1m olması gerekiyormuş.Son 80cm ile 100 cm arası 20 cm lik kısım +4 derece oluyormuş o yüzden sakın zaman geçirmeyin balıklarınızı akvaryuma alın.Derin su olmadığını sanıyorum. Balıklarınız donabilir.
Saygılar iyi çalişmalar diliyorum.
|