View Single Post
Eski 05-11-2007, 11:28   #99
tugo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyzan Mesajı Göster
Aşamaların fotoğraflarını çekip yükleyebilir misiniz?
Daha çok fikir verir.
Kolay gelsin.
Arkadaşlar;

Ben yukarıda Sn.Sukranayalp'in mesajında belirtilen Ay Havuz'dan 0,5 mm lik liner denilen malzemeyi aldım.

Parça satıyorlar ancak en az 5 metre dediler ve ellerinde 8 metre eninde mal varmış. Eni boy yaparak işimi görecek.

Havuzu 5m X 2,40 m boyutlarında, derinliğini 60 cm den 1,20 metreye kadar inişli düşünüyordum.

İlk 20 cm toprağı, kendim çok rahat bir şekilde alabildim. Fakat ikinci tabaka çok sert çıkınca, bir kepçe çağırdım. Saati 50 ytl.

Kazma işini 25 dakikada bitirdi, böylece 50 ytl benim için 60 ytl gündelikle işçi tutmakdan daha ucuz ve pratik oldu.

Blok kaya tabakası çıktığı için, derinlik en fazla 1,10 m de kaldı.

Resimde görülen alttan çıkmış kaya bloklarını biraz balyozla köreltip, üstüne
kapı ve pencere dolgularında kullanılan silikon ile bir şapka yapmayı düşünüyorum.

Daha sonra, elimde işe yaramaz bir halde duran 2 top ayakkabı astarı ile bir ön kaplama yapacağım. Eğer kayalardan gözüm korkar ise, içim rahat etsin diye Sn.Todor'dan esinlenerek, bir de ucuz tır brandası koyabilirim.

Yağmurlar bitince, devam etmeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş bitkilendirip, bitkilerin kış şartlarındaki durumunu görüp, ilk bahara doğru da balık konusunu
ele alacağım.

Şu ana kadar ki masraf: 286 ytl liner + 50 ytl kepçe.

Saygılar

Eklenen Resimler

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön