Sevgili Memo,
Belki sen süs havuzu yapmaktan vazgeçtin,Belkide havuz yapma düşünceni bile unuttun.Zira Şubat ayından buyana buraya yazmamışsın.Yinede bilgi olsun diye belki bir başkası faydalanır diye birkaç şey yazmak istedim.
Ben Haziran ayına kadar araştırdım araştırdım,basit bir süs havuzu nasıl yaparımın cevabını bir türlü bulamadım.
Her yerde önce beton dökmek ile başlıyor.Oysa yurtdışında linear ile havuz yapımı çok tutulan bir yol. Burada linear temin edebilirmiyim diye araştırdım miktar az olunca kimse el uzatmıyor. Bende havuz yerini kazıp zemine banyolarda kaymamak için kullanılan yumuşak yarım cm kalınlığındaki süngerden serdim. Naylonun altı nispeten delici bir cisme karşı korunmuş oldu.
Sonra çift en sera naylonundan alıp zemine serdim.Havuzun içine bir fıskiye,ledlerden imal ettiğim yani bağlantılarını yaptığım ışık ledlerini yerleştirdim.Bir fıskiye motorunu (suyu 3m yukarı fışkırtan) 2lt lik bir plastik bidona yerleştirip altına sünger koyarak suyu süzmesini sağladım.
Dört adet de normal akvaryum motorunu alt alta iki sıra yaparak havuzun kenarına astım.
Daha sonra Palmiye merkezinden Nilüfer getirtip kenara yerleştirdim.
Havuzun iç kısmına enüstten 25cm lik uzunlamasına kestiğim polikarbonu yerleştirdim. Polikarbonu koymamın sebebi köpeğim yanlışlıkla havuza girerse çıkmak için gayret sarfederken naylonu yırtmasını önlemekti. Başerılıda oldu. Ayrıca naylonun kat yerlerini de gizlemiş oldu.
İki aydırda oniki adet koı denen havuz balıklarından koymuştum onları besliyorum.Netice mükammel olmasa da beni memnun ediyor ve ilerde belli olmaz havuzdan vazgeçerim durumunda hemen bozup eski haline getirmek bir günlük iş.
Ben uğraşırken
http://www.sera.de/index.php?id=153&L=6 sitesini bilmiyordum.
Akvaryum doktoru.com dan Hakan ismindeki yönetici bu siteden havuzun suyunu bardaktaki su gibi yapabileceğimi söyledi.Gerçektende göz atmakta çok fayda var.
Şu anda havuzumdan sonderece memnunum.her akşam balıklarımı yemlerken inanılmaz mutlu oluyorum. Nilüferim temmuz ayında çiçek açtı ;Yeniden açması için baharı bekliyorum.
Ben daha önce sessizce foruma girer,okur okur ve sessizce forumdan çıkardım.
Sonra düşündüm de insanlar vakit ayırıp birşeyler yazıyorlar ve bilgilerini paylaşıyorlar bende yaptıklarımı fotoğraflayıp dosyaladım ,belki ilerde lazım olur diye ve bilgilerimi sizlerle paylaştım.
Birde şunu belirtmeliyim ki araştırmalar sonucu betonarme havuz kuru inşaat 600-700 Ytl, İzolesi profesyonel havuzcudan 2m kare için dost işi 400 Ytl ,Fayansı yapış
tırıcısıvs. 400-500 Ytl ,diğer masraflar motorlar, balık,bitki,vs 400 Ytl civarında çok para yani.
Benimki tamamı 550-600 civarında mal oldu. Hem ucuz hemde iptali kolaylığından dolayı naylonla yapmayı tercih ettim.
Sorularınız olursa bana mesaj yazarak da ulaşabilirsiniz,bilgilerimi memnuniyetle paylaşırım.
Havuzumun ölçülerini yazmayı unutmuşum, 1m*2m*0.85m